006.jpg

Депутати Сумської міської ради внесли зміни та доповнення до бюджету Сумської міської об’єднаної територіальної громади.

Відповідне рішення ухвалене 26 лютого на черговій сесії міськради.

Відповідно до рішення, обсяг дохідної частини бюджету на 2020 рік становить 2528 млн. гривень (з них офіційні трансферти – 439,8 млн. гривень) та який збільшено на 15,7 млн. гривень.

Таке зростання відбулося за рахунок:

  • субвенцій з державного бюджету – 15,5 млн. гривень (освітня субвенція – 15,3 млн. гривень та на здійснення переданих видатків у сфері охорони здоров'я за рахунок коштів медичної субвенції - 0,2 млн. гривень);
  • субвенцій з інших рівнів бюджетів – 0,2 млн. гривень (на утримання комунальної установи «Сумська міська рятувально-водолазна служба»).

Відповідно збільшено на 15,7 млн. гривень обсяг видаткової частини бюджету Сумської міської об’єднаної територіальної громади.

Окрім цього, на проведення видатків спрямовано залишки бюджетних коштів бюджету Сумської міської об’єднаної територіальної громади, що склалися станом на 01.01.2020 у сумі 6 млн. гривень:

  • вільний залишок загального фонду – 84,9 тис. гривень для передачі міжбюджетного трансферту для державної установи «Дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) (м. Суми) Національної поліції України»;
  • залишки коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій - 1,2 млн. гривень;
  • залишки коштів спеціального фонду – 4,7 млн. гривень (природоохоронний фонд – 1,8 млн. гривень, цільовий фонд Сумської міської ради – 2,3 млн. гривень та кошти від повернення кредитів, наданих для кредитування – 0,6 млн. гривень).

В межах загального обсягу видатків бюджету також здійснено перерозподіл бюджетних призначень між головними розпорядниками бюджетних коштів. Зокрема, на забезпечення препаратами інсуліну хворих на цукровий та нецукровий діабет спрямовано 1 млн. гривень.