Надрукувати
Перегляди: 2389

Виконавчий комітет прийняв рішення запровадити у торгових залах пропускний режим, забезпечити дотримання відстані між клієнтами та продаж фасованих товарів лише у ПЕТ-пакетах.

Відповідні пункти викладені у рішенні від 25 березня «Про внесення змін до рішення виконавчого комітету Сумської міської ради від 17.03.2020 № 140 «Про заходи щодо запобігання та розповсюдження на території м. Суми коронавірусної інфекції СОVID-19» (зі змінами)» з метою попередження занесення та поширення на території Сумської міської об’єднаної територіальної громади спалаху гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

Відтак, суб’єкти господарювання, яким дозволено здійснювати діяльність на території громади, на час проведення карантинних заходів: банківські установи, заклади поштового зв’язку, аптеки, ветеринарні аптеки та клініки, АЗС, станції та організації з технічного обслуговування транспортних засобів (шиномонтаж), автомийки, повинні запровадити пропускний режим з метою недопущення скупчення людей у торгових залах, залах обслуговування та на касах (з розрахунку 5 м2 торгової площі на людину), і забезпечити дотримання безпечної відстані (1,5–2 м) між клієнтами, які стоять у черзі в закладах та при вході до них.

Окрім цього заклади торгівлі, що реалізовують продовольчі товари мають забезпечити продаж фасованих хлібобулочних і кондитерських виробів виключно у ПЕТ-пакетах – це має бути упаковка, плівка, тощо.

Додатково, керівникам підприємств, установ та організацій усіх форм власності рекомендується максимальне переведення працівників на дистанційну форму роботи із застосуванням електронних комунікацій і технологій. Втім, якщо специфіка роботи унеможливлює або зобов’язує виконувати завдання безпосередньо на робочому місці, то робітників мають забезпечити засобами захисту (антисептиками, масками/респіраторами); запровадити щоденний температурний скринінг персоналу; запровадити режим профілактичного спостереження за особами із числа персоналу, які відвідували країни інфекційного ризику; передбачити режим регулярного провітрювання службових приміщень, здійснювати вологе прибирання не менше двох разів на день (зміну) та по можливості кварцувати приміщення. У разі виявлення у працівників ознак гострих респіраторних захворювань негайно їх відправляти додому на самоізоляцію.