006.jpg

Під час LXХIII сесії міської ради депутати прийняли рішення «Про внесення змін до рішення Сумської міської ради  «Про внесення змін до рішення Сумської міської ради від 24 грудня 2019 року № 6248 – МР «Про бюджет Сумської міської об'єднаної територіальної громади на 2020 рік (зі змінами)».

У зв'язку з ускладненням епідеміологічної ситуації в Україні стосовно розповсюдження та поширення COVID-19 видатки перерозподілили в межах головного розпорядника коштів – відділу охорони здоров'я.

За інформацією директора департаменту фінансів економіки та інвестицій Світлани ЛИПОВОЇ, обсяг видатків збільшили шляхом передачі коштів загального фонду до бюджету розвитку. Сума перерозподілених коштів становить 5 млн 930 тис. гривень.

Кошти виділили на капітальний ремонт приміщень двох міських лікарень – КНП «Сумська міська дитяча клінічна лікарня Святої Зінаїди» та КНП «Клінічна лікарня № 5».

У дитячій лікарні планують обладнати додаткові 50 ліжкомісць для розміщення хворих на COVID-19. На ці роботи передбачили 3 млн гривень. Натомість в лікарні № 5 для розміщення хворих на коронавірус у разі спалаху епідемії переобладнають три відділення. На ці роботи заплановано 2 млн 930 гривень.

Окрім цього депутати прийняли рішення перерозподілити кошти в сумі 1,8 млн грн. на заходи із запобігання та ліквідації надзвичайних ситуацій та наслідків стихійного лиха, а саме обробку під'їздів житлових будинків, в яких мешкають громадяни, що прибули із-за кордону, встановлення та обслуговування дезбар'єрів на КПП та придбання дезінфекційних засобів.