002.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО на початку щопонеділкової апаратної наради наголосив на тому, що наявні в Сумській міській ОТГ матеріальні та фінансові ресурси мають бути задіяні на запобігання та лікування коронавірусу.

Зокрема, очільник міста доручив в. о. начальника відділу охорони здоров’я Олені ЧУМАЧЕНКО пришвидшити ремонтні роботи у КНП «Сумська міська дитяча клінічна лікарня Святої Зінаїди» та КНП «Клінічна лікарня № 5», на що минулого тижня з бюджету ОТГ виділили 5,9 млн гривень. Також міський голова наказав профільному відділу проаналізувати заплановані закупівлі, зосередившись насамперед на придбанні обладнання, що стане в пригоді в боротьбі з коронавірусом.

«Задіюємо всі ресурси на запобігання та лікування коронавірусу. Звертаю увагу на якнайшвидшу підготовку палат, розгортання додаткових ліжкомісць, аби ми були максимально готові до можливого зростання кількості хворих. Також необхідно проаналізувати всі тендера, що планувались. Якщо є обладнання, без якого наразі можна обійтись, необхідно зупинити закупівлі, і спрямувати кошти на придбання устаткування, яке необхідне для запобігання коронавірусу та боротьбу з ним», – наголосив Олександр Лисенко.

Як повідомила Олена Чумаченко, наразі в Сумській міській ОТГ офіційно підтверджено три випадки захворювання на COVID-19 (двоє хворих лікуються стаціонарно в обласній інфекційній лікарні, один – амбулаторно). Особи, котрі з ними контактували (15 чоловік), перебувають під наглядом лікарів первинної ланки. З восьми осіб, які мають підозри на коронавірус, двоє перебувають в обласній інфекційній лікарні, решта – вдома. Щодо них встановили 31 контактну особу – всі спостерігаються фахівцями первинної ланки.