001.jpg

Сервіс місцевих петицій запрацював у оновленій версії.

Змінилася адреса сайту на petition.e-dem.ua, але не варто хвилюватися, адже усі старі посилання відкриватимуться одразу у новій версії платформи.

Оновлено стиль та дизайн системи, усі петиції, по яким йде збір підписів, відображаються на головній сторінці повністю, також наявний візуальний індикатор їх підтримки.

На головній розташовані петиції, які надійшли на розгляд міської ради влади з візуалізацією терміну їх розгляду.

Також доступнішим та зрозумілішим для користувачів став процес авторизації на платформі.

Діє також й чатбот-помічник Єдиної системи місцевих петицій (внизу справа). Він допоможе знайти відповіді на часті питання користування сервісом або написати звернення до служби технічної підтримки сайту.

Оновлення ресурсу відбулося у межах приведення сайтів усіх інструментів електронної демократії, що розміщені на першій національній платформі E-DEM та створені в межах Програми «Електронне урядування задля підзвітності влади та участі громади» (EGAP) – місцеві е-петиції, бюджет участі, «відкрите місто», е-консультації – до єдиного дизайну.

Зауважимо, що реєстрація на одній з них, дозволяє користуватися рештою.

Нагадаємо, Сумська міська рада з лютого 2016 року підключилася до сервісу місцевих петицій у рамках співпраці з Фондом Східна Європа, який реалізує Програму EGAP спільно з Фондом Innovabridge у партнерстві з Міністерством цифрової трансформації України.

Перейти на сайт місцевих петциій можна через банер-віджет на Інформаційному порталі Сумської міської ради.