0010.jpg

Під час LХХVI сесії міської ради, 10 червня, депутати ухвалили рішення «Про визначення виконавців послуг з вивезення побутових відходів на території Сумської міської ОТГ».

За нього проголосували 29 міських обранців із 33 зареєстрованих.

Відтак, за результатами проведеного конкурсу та з метою забезпечення жителів міста якісними та безперебійними послугами з організації збирання, вивезення твердих, великогабаритних, ремонтних побутових відходів, небезпечних відходів у складі побутових, що утворюються на території Сумської міської об'єднаної територіальної громади, суб’єктами господарювання – виконавцями комунальної послуги з вивезення ТПВ по лотам № 1, № 2, а також відносно новобудов, що будуть введені в експлуатацію в межах території обслуговування (строком надання таких послуг з 11 червня 2020 року по 10 червня 2025 року) визначили ТОВ «Сервісресурс», а по лотам – № 3, № 4 – ТОВ «А-МУССОН».

Перед голосуванням депутати заслухали з даного питання голову конкурсної комісії Олександра ЖУРБУ. Він розповів що конкурсом цікавились п’ять компаній, втім документи подали лише три. Також посадовець повідомив, що комісія не лише ознайомилась із кваліфікаційною документацією конкурсантів, а й виїжджала безпосередньо на місця для огляду матеріально-технічної бази підприємств.

Разом із тим, секретар міської ради Андрій БАРАНОВ вийшов із пропозицією, аби в майбутньому розгляд подібних питань супроводжувався відповідною презентацією.

Принагідно, міський голова Олександр ЛИСЕНКО зауважив, що він спільно із депутатами міської ради проводитиме моніторинг надання цими суб’єктами господарювання комунальної послуги, зокрема, регулярність вивезення сміття, порядок та чистоту на сміттєвих майданчиків та будівництво нових. Водночас очільник міста також доручив Олександрові Журбі долучати громадські організації при визначенні тарифу з вивезення побутових відходів задля всебічного вивчення питання.