004.jpg

У четвер, 4 червня, відбулося засідання постійної комісії з питань архітектури, містобудування, регулювання земельних відносин, природокористування та екології.

Порядок денний засідання постійної комісії містив 80 питань.

Основну увагу при розгляді питань порядку денного депутати приділили питанням учасників АТО, поновленню договорів оренди земельних ділянок фізичним особам-підприємцям та юридичним особам.

Так, під час засідання депутати погодили питання щодо розроблення містобудівної документації детального плану території на земельній ділянці на вул. Кринична, 8, категорія та функціональне призначення якої – землі житлової та громадської забудови, під розміщеною тимчасовою спорудою для здійснення підприємницької діяльності та надання побутових послуг (ремонт взуття, виготовлення ключів).

Разом із тим, міські обранці одноголосно підтримали питання надання ТОВ «УКР-РОСС» дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,0300 га за адресою: пр-т Курський, 2/1, у зв’язку зі зміною її цільового призначення із земель житлової та громадської забудови (для будівництва та обслуговування будівель торгівлі) на землі промисловості, транспорту, зв’язку, енергетики, оборони та іншого призначення (для розміщення та експлуатації об’єктів дорожнього сервісу) без зміни її меж.

Окрім того позитивну відповідь отримали питання надання в оренду земельних ділянок фізичній особі за адресами: вул. Білопільський шлях, 26, та вул. Білопільський шлях, 26/5 (під торгівельними та складськими приміщеннями); надання в оренду земельної ділянки АТ «Сумиобленерго» на території Зарічного та Ковпаківського району.

Відмовили члени комісії в наданні дозволу фізичній особі на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність, орієнтовною площею 0,1200 га для індивідуального садівництва, у зв’язку з тим, що зазначена на графічних матеріалах, земельна ділянка знаходиться поза межами міста та не відноситься до комунальної власності Сумської міської ОТГ.

Загалом на засіданні постійної комісії розглянули 55 питань порядку денного.