003.jpg

У четвер, 18 червня, відбулося засідання постійної комісії з питань архітектури, містобудування, регулювання земельних відносин, природокористування та екології.

Порядок денний засідання постійної комісії містив 76 питань.

Основну увагу при розгляді питань порядку денного депутати приділили поновленню договорів оренди земельних ділянок фізичним особам-підприємцям, юридичним особам.

Так, під час засідання депутати погодили питання щодо надання в оренду земельної ділянки за адресою: пр-т Курський, 30, для пункту виробництва спеціалізованого обладнання для автотранспорту та розміщеної автостоянки, строком на п’ять років; надання в оренду земельної ділянки АТ «Сумиобленерго» за адресою: вул. Піщанська, (навпроти буд. № 40 під трансформаторною підстанцією КТП-583); надання в оренду земельної ділянки АТ «Сумиобленерго» на території Зарічного району; надання в оренду земельної ділянки ТОВ «Гермотехніка, ЛТД» за адресою: вул. 2-га Заводська, 1 (під розміщення виробничої бази); надання ТОВ «Промтрансенерго» дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для подальшої її передачі у користування на умовах оренди за адресою: вул. Миргородська, 2, функціональне призначення якої – землі промисловості, транспорту, зв’язку, енергетики, оборони та іншого призначення.

Відмовили члени комісії в наданні дозволу департаменту забезпечення ресурсних платежів у наданні дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки за адресою: вул. Білопільський шлях, 30/3, орієнтовною площею 0,3000 га, під будівництво приміщень для забезпечення технічного обслуговування автомобілів у зв’язку з невідповідністю її місця розташування містобудівній документації; фізичній особі-підприємцю у наданні дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для подальшої її передачі у користування на праві земельного сервітуту за адресою: вул. Засумська, 3/1, орієнтовною площею 0,0400 га для встановлення будівельних риштувань, розміщення будівельної техніки та складування будівельних матеріалів з метою здійснення реконструкції нежитлового приміщення у зв’язку з невідповідністю вимогам статті 79-1 Земельного кодексу України; фізичній особі-підприємцю у наданні дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки за адресою: вул. Засумська, біля буд. № 12, орієнтовною площею 0,0048 га для надання побутових послуг населенню у зв’язку з невідповідністю вимогам законів та прийнятих відповідно до них нормативно-правових актів; фізичній особі-підприємцю у наданні дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки за адресою: вул. Героїв Крут, орієнтовною площею 0,1069 га, під будівництво об’єкту комерційного призначення (автомийка самообслуговування), у зв’язку з невідповідністю вимогам частини 2 статті 134 Земельного кодексу України.

Загалом на засіданні постійної комісії було розглянуто 46 питань порядку денного.