007.jpg

Відбулося засідання постійної комісії з питань архітектури, містобудування, регулювання земельних відносин, природокористування та екології.

Порядок денний засідання постійної комісії був затверджений із 63 питань.

Так, основну увагу міські обранці приділили поновленню договорів оренди земельних ділянок фізичним особам-підприємцям та юридичним особам.

Зокрема, депутати погодили питання надання АТ «Сумське машинобудівне науково-виробниче об’єднання – Інжиніринг» дозволу на розроблення технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) для подальшої її передачі у користування на умовах оренди за адресою: пр-т Курський, 30, категорія, цільове та функціональне призначення якої: землі промисловості, транспорту, зв’язку, енергетики, оборони та іншого призначення; для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості; надання в оренду фізичній особі земельної ділянки за адресою: вул. Харківська, у дворі між буд. № 18 та буд. № 16 під розміщення металевого гаражу для автомобіля з ручним керуванням, строком на 5 років; припинення дії договору оренди земельної ділянки, укладеного з Приватною виробничо-комерційною фірмою «Ніл» за адресою: м. Суми, р-н Василівки, категорія та функціональне призначення якої: землі промисловості, транспорту, зв’язку, енергетики, оборони та іншого призначення під будівництво виробничої бази по виготовленню будівельних матеріалів.

Разом із тим, депутати поновили договір оренди земельної ділянки, укладеного з ТОВ «Сервіс-Маркет» за адресою: пр-т Михайла Лушпи, 5 під будівництво житлової соціальної інфраструктури; договір оренди земельної ділянки, укладений з фізичною особою-підприємцем за адресою: пр-т Курський, 16, категорія та функціональне призначення якої: землі житлової та громадської забудови, під розміщеною тимчасовою спорудою для здійснення підприємницької діяльності; договір оренди земельної ділянки, укладений з фізичною особою-підприємцем за адресою: вул. Героїв Крут, 19, строком на 10 років під розміщеними виробничо-складськими приміщеннями.

Водночас члени комісії відмовили фізичній особі-підприємцю у наданні дозволу на розроблення технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) за адресою: вул. Білопільський шлях, 38/2, для будівництва та обслуговування закладу громадського харчування (Пункт харчування водіїв «Обіди для водіїв») у зв’язку з невідповідністю вимогам частини 2 статті 134 Земельного кодексу України, а саме: земельна ділянка вільна від забудови, а відтак земельна ділянка або права на неї підлягають продажу на конкурентних засадах (земельних торгах).

Загалом на засіданні депутати розглянули 60 питань порядку денного.