007.jpg

Представники міської влади спільно із фахівцями управління Укртрансбезпеки та управління патрульної поліції у Сумській області провели робочу нараду з перевізниками пасажирського транспорту щодо виконання вимог Постанови КМУ № 641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».

Заступник міського голови, головуючий наради Степан ПАК у своєму слові нагадав присутнім про ознаки та прояви коронавірусної інфекції, у тому числі й про шляхи її розповсюдження. Зокрема, посадовець наголосив на необхідності безумовного виконання протиепідемічних заходів під час здійснення перевезень. До таких, за словами Степана Пака, належить: регулярне проведення санітарної обробки салонів автобусів та тролейбусів; використання під час перевезень захисних масок як водіями так і пасажирами; перевезення пасажирів лише у відповідності до кількості місць для сидіння.

Разом із тим, начальник управління Укртрансбезпеки у Сумській області Ігор ШЕВЕЛЬ довів до відома присутніх вимоги профілактичних заходів «Увага! Серпень – масові перевезення». А старший інспектор відділу безпеки дорожнього руху управління патрульної поліції у Сумській області Дмитро СКРИПЧЕНКО доповів про найпоширеніші порушення при перевезенні пасажирів міським пасажирським транспортом в умовах карантину та про програму заходів щодо запобігання них.

Своєю чергою про заходи, які відповідно до доручень міського голови Олександра ЛИСЕНКА вживаються представниками міської влади задля запобігання порушень протиепідемічних заходів під час перевезень поінформував начальник відділу транспорту, зв’язку та телекомунікаційних послуг Сергій ЯКОВЕНКО.