003.jpg

Відбулося засідання трьох постійних депутатських комісій.

Порядок денний засідання постійної комісії з питань архітектури, містобудування, регулювання земельних відносин, природокористування та екології містив 89 питань.

Так, основну увагу міські обранці приділили розгляду питань учасників АТО, питанням поновлення договорів оренди фізичним особам-підприємцям та юридичним особам.

Зокрема, міські обранці погодили питання: надання учаснику АТО дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність за адресою: вул. Одеська, орієнтовною площею 0,1000 га для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд; надання в оренду фізичній особі-підприємцю земельної ділянки за адресою: пров. Линтварьових, 1 (під розміщення магазину); надання в оренду земельної ділянки ТОВ «Тріатлон Логістик Груп» за адресою: вул. Холодногірська, 10 (під розміщення тренувально-спортивного комплексу).

Разом із тим, постійна комісія відмовила: фізичній особі в наданні дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність, орієнтовною площею 0,1000 га для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, у зв’язку з невідповідністю місця розташування земельної ділянки вимогам чинних нормативно-правових актів; в наданні фізичній особі дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність орієнтовною площею 0,1200 га для індивідуального садівництва у зв’язку з невідповідністю місця розташування об’єкта вимогам Детального плану території мікрорайону; у наданні фізичній особі дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки в оренду за адресою: вул. Квіткова, орієнтовною площею 0,0700 га для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) у зв’язку з невідповідністю місця розташування земельної ділянки вимогам містобудівної документації.

Окрім того, під час засідання було розглянуто лист АТ «Сумиобленерго» від 20 липня 2020 року № 77/10070 щодо поновлення договору оренди земельної ділянки АТ «Сумиобленерго» за адресою: вул. Мірошниченка, 33.

Загалом на засіданні постійної комісії розглянули 66 питань порядку денного.

На засіданні постійної комісії з питань законності, взаємодії з правоохоронними органами, запобігання та протидії корупції, місцевого самоврядування, регламенту, депутатської діяльності та етики, з питань майна комунальної власно затвердили 35 питань на порядок денний, а на розгляд сесії міської ради ініціювали 25 проєктів рішень.

Також постійна комісія розглянула ряд програм: «Про хід виконання рішення Сумської міської ради від 19.12.2018 № 119-МР «Про комплексну програму «Правопорядок» на період 2019– 2021 роки», за підсумками І півріччя 2020 року» та «Про хід виконання комплексної цільової програми управління та ефективного використання майна комунальної власності та земельних ресурсів територіальної громади міста Суми на 201 –2021 роки за І півріччя».

Водночас депутати приділили увагу наповненню бюджету Сумської міської ОТГ та ухвалили рішення стосовно об’єктів, що підлягають приватизації шляхом продажу на аукціоні за адресами: вул. Білопільський шлях, 26/3 (загальною площею 24 м2), пр-т Михайла Лушпи, 11/1 (загальною площею 24 м2), вул. Петропавлівська, 70 (загальною площею 136,8 м2), вул. Троїцька, 49 (загальною площею 75,4 м2).

Загалом постійною комісією було розглянуто 35 питань порядку денного та прийняті відповідні рішення.

У ході засідання постійної комісії з питань архітектури, містобудування, регулювання земельних відносин, природокористування та екології на порядку денному затвердили 82 питання.

Зокрема, депутати зосередились на питанні поновлення договорів оренди фізичним особам-підприємцям, юридичним особам.

Так, члени комісії надали дозвіл: ТОВ «Урса-Торг» на розроблення технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) за адресою: вул. Харківська, 4а; ВАТ Сумський завод сільськогосподарського машинобудування «Сумсільмаш» на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки за адресою: вул. Харківська, 6; фізичній особі-підприємцю на земельну ділянку за адресою: пров. Квітковий, 1 (під розміщеним приміщенням для столярних виробів); трьом фізичним особам на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для подальшої її передачі у користування на умовах оренди за адресою: вул. Білопільський шлях, 7, категорія та функціональне призначення якої – землі промисловості, транспорту, зв’язку, енергетики, оборони та іншого призначення.

Окрім того, депутати відмовили АТ «Сумиобленерго» у наданні дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельних ділянок за адресами: вул. Героїв Крут, 27/2 (у зв’язку з невідповідністю вимогам пункту 11.3.10 державних будівельних норм ДБН Б.2.2-12:2019 «Планування та забудова територій); в районі пр-ту Михайла Лушпи, 47/1 (у зв’язку з невідповідністю вимогам пункту 11.3.10 державних будівельних норм ДБН Б.2.2-12:2019 «Планування та забудова територій).

А от поновлено договір оренди земельної ділянки було ПАТ «Суми-Лада» за адресою: вул. Героїв Крут, 19 (під розміщеними виробничо-складськими приміщеннями, адміністративними приміщеннями та СТО), строком на 5 років та ТОВ «Совіт» за адресою: вул. Героїв Крут, 19 (під розміщеними виробничо-складськими приміщеннями та автостоянкою) строком на 5 років.

Загалом на засіданні постійної комісії розглянули понад 30 питань порядку денного.