004.jpg

Під час I сесії міської ради VIII скликання новообраний депутатський корпус проголосував за кандидатуру Олега РЄЗНІКА на посаду секретаря Сумської міської ради.

Міський голова Олександр Лисенко зазначив, що зупинив свій вибір на кандидатурі Олега Рєзніка, бо юридична освіта допоможе у виконанні своїх посадових повноважень. Також очільник міста висловив переконання, що таке рішення дасть більше можливостей для розвитку громади.

«Я прийняв рішення висувати кандидата № 1 на посаду секретаря міської ради – Олега Рєзніка, бо ця людина має відповідні дані та юридичну освіту. Це рішення надасть нам більше можливостей щодо розвитку нашої громади та дисциплінує і налаштує депутатів Верховної Ради України на контрольовану допомогу, і якщо друга посадова особа після міського голови буде від пропрезидентської сили, то це буде відповідальність на всіх владних рівнях», – зазначив очільник міста.

Після того, як кандидат на посаду керманича депкорпусу представив себе та відповів на запитання обранців, розпочалось таємне голосування, в якому фракція «Європейська Солідарність» відмовилась брати участь. У підсумку проголосували 32 депутати, з яких 29 підтримали запропоновану кандидатуру, двоє утримались. Один бюлетень комісія визнала недійсним.

Олег Рєзнік – доктор юридичних наук, доцент кафедри адміністративного, господарського права та фінансово-економічної безпеки СумДУ, Заслужений юрист України. У 2008 році закінчив Національний університет державної податкової служби України. З 2008 по 2013 рік був податківцем. З 2013 року і по теперішній час працює заступником директора з наукової роботи Навчально-Наукового інституту права СумДУ.