0010.jpg

Департамент фінансів, економіки та інвестицій підбив підсумки електронних консультацій з громадськістю щодо проєкту бюджету та проєкту Програми економічного і соціального розвитку Сумської міської територіальної громади на 2021 рік.

Тривали такі з 2 по 16 грудня, коли сумчани мали можливість подати свої пропозиції, заповнивши відповідні інтерактивні форми на Інформаційному порталі Сумської міської ради.

За цей період на адреси виконавчих органів Сумської міської ради та департаменту фінансів, економіки та інвестицій від 12 містян надійшло 14 звернень, в т.ч.:

  • 12 - до проєкту бюджету, у яких порушувалося 13 питань;
  • 2 - до проєкту Програми економічного і соціального розвитку, у яких порушувалося 3 питання.

Слід зауважити, що від одного учасника електронних консультацій надійшли однакові пропозиції як до проєкту бюджету, так і до проєкту Програми, які містили 2 однакових питання. Від 6 учасників до проєкту бюджету надійшло питання аналогічного змісту. Деякі питання до проєкту бюджету потребували розгляду одночасно кількома виконавчими органами Сумської міської ради.

Таким чином, загалом, виконавчими органами Сумської міської ради було опрацьовано 9 питань, в т.ч. за повноваженнями:

  • Управлінням капітального будівництва та дорожнього господарства – 3 питання (капітальний ремонт прибудинкових територій);
  • Департаментом інфраструктури міста – 4 питання (улаштування та ремонт тротуарів, пішохідних доріжок; реставрація та охорона пам'яток архітектури (розглядалися спільно з управлінням архітектури та містобудування та Департаментом забезпечення ресурсних платежів).
  • Департаментом соціального захисту населення – 1 питання від 6 учасників (вирішення питання щодо забезпечення слуховими апаратами дітей з порушенням слуху).
  • Відділом транспорту, зв'язку та телекомунікаційних послуг – 1 питання (щодо зміни підходів до роботи з приватними перевізниками, які надають послуги з громадських перевезень).

Слід зазначити, що одне питання щодо реставрації пам'яток архітектури, вже було частково враховано в проєкті бюджету ОТГ на 2021 рік на загальну суму 3250,0 тис. грн. (реставрація покрівлі та фасаду житлових будинків по вул. Соборна, 27 та 32).

Також, на засідання виконавчого комітету та на пленарне засідання Сумської міської ради буде внесена пропозиція до проєкту бюджету про виділення коштів щодо надання матеріальної допомоги для часткового відшкодування вартості придбання слухових апаратів дітям з інвалідністю.

Решта 7 питань залишаються на контролі.

Протягом 2021 року буде проводитись щоквартальний моніторинг стану врахування пропозицій учасників електронних консультацій.

Детальний звіт та інформація щодо опрацювання пропозицій