003.jpg

Відбулося засідання постійної комісії з питань архітектури, містобудування, регулювання земельних відносин, природокористування та екології.

Порядок денний затвердили із 415 питань.

Основну увагу міські обранці приділили поновленню договорів оренди земельних ділянок фізичним особам-підприємцям, юридичним особам.

Так, постійна комісія підтримала питання погодження технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки ТОВ «Ювіпром» за адресою: пров. Косівщинський, 23; надала департаменту забезпечення ресурсних платежів дозвіл на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки за адресою: вул. Кринична, біля веслувальної бази, орієнтовною площею 0,5000 га, цільове та функціональне призначення якої – землі житлової та громадської забудови, для розміщення та експлуатації закладів з обслуговування відвідувачів об’єктів рекреаційного призначення, під розміщення човнової станції; погодила питання про продаж права оренди земельної ділянки на земельних торгах (аукціоні) за адресою: вул. Ковпака, 93, Ковпака, 95, Ковпака, 97.

Разом із тим, депутати відмовили ТОВ «Петропавлівське Суми» у наданні згоди на розроблення технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки за адресою: вул. Петропавлівська, 50, площею 0,2093 га, у зв’язку з відсутністю у заявника права на замовлення технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки; відмовили фізичній особі-підприємцю в поновленні договору оренди земельної ділянки за адресою: вул. Засумська, 5, площею 0,0020 га, категорія та функціональне призначення якої – землі житлової та громадської забудови, під розміщення торгівельного ряду, у зв’язку з невідповідністю місця розташування земельної ділянки містобудівній документації та закінченням строку дії договору оренди земельної ділянки; відмовили фізичній особі в наданні дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки за адресою: вул. Чернігівська, 3 а, орієнтовною площею 0,0400 га, під станцією технічного обслуговування автомобілів у зв’язку з невідповідністю її місця розташування містобудівній документації; відмовили ТОВ «Телекомстройсервис» у наданні дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки за адресою: вул. Роменська, 104, орієнтовною площею 0,0200 га, під будівництво складських та виробничих приміщень у зв’язку з тим, що земельна ділянка, зазначена заявником на доданому до клопотання графічному матеріалі, розташована поза межами міста Суми, не входить до меж населених пунктів Сумської міської територіальної громади, не відноситься до комунальної власності Сумської міської територіальної громади, тому розпорядження нею не відноситься до повноважень міської ради.

Загалом на засіданні було розглянуто понад 40 питань порядку денного.