0010.jpg

Депутати міської ради проголосували за звернення до Президента України, ВРУ, КМУ з вимогою всебічно та об’єктивно розібратись у ситуації, що склалася з тарифами на житлово-комунальні послуги, та передбачити додаткові заходи за рахунок коштів державного бюджету для посилення соціального захисту населення.

На думку сумських обранців, підвищення тарифів на енергоносії, є несправедливим і прогнозовано призвело до суспільного невдоволення, адже зростання цін на житлово-комунальні послуги відбулося в умовах падіння доходів населення через падіння доходів населення. Також сумський депкорпус звертає увагу на те, що невстановлення граничної ціни на газ, що використовується для надання послуг з постачання теплової енергії населенню, призвело до того, що частина мешканців отримує вказані послуги за вищою ціною на газ.

Висловлюючи незгоду із зростанням у 2021 році цін на природний газ, електроенергію, підвищення тарифів за транспортування, розподіл природного газу для газорозподільних компаній, міські обранці вимагають від керівництва держави всебічно та об’єктивно розібратись у ситуації, що склалася з тарифами на житлово-комунальні послуги, та внести зміни до Державного бюджету на 2021 рік, якими передбачити достатній розмір коштів для покриття потреби у пільгах, субсидіях соціально незахищених верств населення.

До цього також додають вимогу направити газ українського видобутку на потреби населення та теплопостачальних організацій, які його використовують для надання послуг постачання теплової енергії споживачам категорії «населення» за ціною, яка формується собівартістю газу і транспортування.

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО наголосив, що керівництво держави зобов’язане діяти виключно в інтересах громадян України та приймати рішення для захисту та реалізації прав, свобод та соціальних гарантій. А тому, питання зміни тарифів можливо розглядати лише після відновлення в повному обсязі роботи всіх галузей економіки, стабільної ситуації на ринку праці, зростання рівня доходів та рівня життя громадян, що зазнали збитків внаслідок пандемії коронавірусу та локдауну.

«Ми проти підвищення тарифів! Позиція депутатів і виконавчого комітету Сумської міської ради така: ми не виносимо на перегляд і не погоджуємо НКРЕКП перегляд тарифу по новій ціні на газ, тому залишаємося на цьому тарифі по теплопостачанню і його не змінюємо», – наголосив очільник міста.

Звернення підтримали 33 обранці.