004.jpg

Відбулися засідання трьох постійних депутатських комісій.

Під час засідання постійної комісії з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету, фінансів, розвитку підприємництва, торгівлі та послуг, регуляторної політики депутати розглянули 30 питань.

Зокрема, підтримано виділення коштів на здійснення робіт по об’єкту «Капітальний ремонт (утеплення) стін будівлі стаціонару КНП «Центральна міська клінічна лікарня»; на закупівлю комплексної системи обладнання для реабілітаційного відділення КНП «Центральна міська клінічна лікарня» та на поточний ремонт покрівлі КУ Сумська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів № 9.

Також члени комісії розглянули питання присвоєння звання «Почесний громадянин міста Суми» громадянам та вирішили включити до складу координаційної ради з питань громадського (партиципаторного) бюджету від постійної комісії Володимира ЧЕПІКА.

Крім того, на засіданні затвердили план роботи постійної комісії на І квартал 2021 року.

На засіданні постійної комісії з питань архітектури, містобудування, регулювання земельних відносин, природокористування та екології порядок денний засідання був затверджений із 383 питань.

Основну увагу при розгляді питань депутати приділили поновленню договорів оренди земельних ділянок фізичним особам-підприємцям, юридичним особам, наданню земельних ділянок у власність громадянам, які знаходяться у них в користуванні.

Так, постійною комісією затверджено проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки та надання у власність учаснику АТО за адресою: вул. Металургів, поблизу буд. 75, категорія та цільове призначення якої – землі житлової та громадської забудови для будівництва індивідуальних гаражів; надано учаснику АТО дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність за адресою: вул. Дунайська, біля буд. № 49; надано згоду громадянці на припинення дії договору оренди земельної ділянки за адресою: вул. Харківська, категорія та функціональне призначення якої – землі житлової та громадської забудови, для будівництва індивідуальних гаражів, шляхом його розірвання за згодою сторін; надано згоду фізичній особі на припинення дії договору оренди земельної ділянки за адресою: вул. Репіна, категорія та функціональне призначення якої – землі житлової та громадської забудови для індивідуального гаражного будівництва, шляхом його розірвання за згодою сторін; погоджено питання поновлення договорів оренди земельних ділянок фізичним особам-підприємцям, юридичним особам строком на 5 років; надано фізичній особі дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність з подальшою зміною цільового призначення з «для колективного гаражного будівництва» на «для будівництва індивідуальних гаражів» у межах категорії земель житлової та громадської забудови за адресою: вул. Ковпака.

Разом із тим, постійна комісія припинила дію договору оренди земельної ділянки, укладеного з АТ «Вищий навчальний заклад «Міжрегіональна академія управління персоналом» за адресою: пр-т Курський, 26, категорія та функціональне призначення якої – землі житлової та громадської забудови, під розміщення навчальних корпусів, шляхом його розірвання, у зв’язку з відчуженням розміщеного на ній нерухомого майна; відмовлено ТОВ «Інтер-Арм Інжинірінг» у поновленні договору оренди земельної ділянки за адресою: вул. Лінійна, 22, категорія та функціональне призначення якої – землі промисловості, транспорту, зв’язку, енергетики, оборони та іншого призначення, під розміщеним адміністративним приміщенням, у зв’язку з закінченням строку дії договору оренди земельної ділянки; відмовлено фізичній особі-підприємцю у поновленні договору оренди земельної ділянки за адресою: вул. Білопільський шлях, категорія та функціональне призначення якої – землі житлової та громадської забудови, під розміщення торговельного кіоску, у зв’язку з невідповідністю місця розташування земельної ділянки містобудівній документації та закінченням строку дії договору оренди земельної ділянки.

Загалом на засіданні того дня розглянули понад сто питань порядку денного.

У ході засідання постійної комісії з питань законності, взаємодії з правоохоронними органами, запобігання та протидії корупції, місцевого самоврядування, регламенту, депутатської діяльності та етики, з питань майна комунальної власності на порядок денний ухвалили 23 питання та 13 проєктів рішень було ініційовано на розгляд сесії міської ради.

У порядку контролю за рішеннями міськради міські обранці розглянули три цільові програми («Про цільову програму військово-патріотичного виховання молоді, сприяння організації призову громадян на строкову військову службу до Збройних Сил України та військовим формування, розташованим на території Сумської міської територіальної громади, у проведенні заходів з оборони та мобілізації на 2020 рік» (зі змінами), «Про комплексну програму «Правопорядок» на період 2019-2021 роки», за підсумками 2020 року та «Про хід виконання комплексної цільової Програми управління та ефективного використання майна комунальної власності та земельних ресурсів територіальної громади міста Суми на 2019-2021 роки, затвердженої рішенням Сумської міської ради від 28 листопада 2018 року № 4153 (зі змінами), за 2020 рік».

Також депутати прийняли рішення щодо включення нежитлового приміщення до переліку об’єктів, які підлягають приватизації шляхом викупу, за адресами: пр-т Курський, 133 (для розміщення майстерні по ремонту взуття), вул. Ковпака, 11/1 (для розміщення магазину непродовольчих товарів), вул. Металургів, 17 (для розміщення офісних приміщень) та вул. Нижньохолодногірська, 8 (для розміщення ательє з пошиття та ремонту одягу).

У цілому члени засідання розглянули 23 питання порядку денного та прийняли відповідні рішення і надали рекомендації структурним підрозділам щодо їх виконання.