007.jpg

Під час чергової сесії міської ради депутати підтримали звернення до Верховної Ради України, Генерального прокурора України щодо розслідування резонансних справ в Україні.

Як ідеться у зверненні, із липня 2016 року здійснюється розслідування вбивства Павла Шеремета – однієї з найбільш резонансних справ у нашій державі. Організаторів вказаного злочину досі не визнано.

Тому, беручи до уваги високий рівень суспільного інтересу та неефективність розслідування справи державними органами, депутати просять:

  • невідкладно створити тимчасову слідчу комісію Верховної Ради України для здійснення парламентського контролю за справою вбивства Павла Шеремета;
  • ініціювати зміну запобіжних заходів КУЗЬМЕНКО Юлії Леонідівні, АНТОНЕНКУ Андрію Сергійовичу, ДУГАРЬ Яні Сергіївні на менш обтяжливі;
  • доручити здійснення досудового розслідування в кримінальному провадженні, яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12016100000001206 від 20.07.2016 року щодо замовників та невстановлених осіб іншому органу досудового розслідування.

Рішення було підтримано 22 депутатами.