005.jpg

Відбулися засідання двох постійних депутатських комісій.

Під час засідання комісії з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету, фінансів, розвитку підприємництва, торгівлі та послуг, регуляторної політики розглянули 24 питання, зокрема, проєкти рішень міської ради, які пропонуються до розгляду на сесії.

Крім цього, міські обранці підтримали внесення змін до рішення міської ради від 21 жовтня 2020 року № 7558-МР «Про план діяльності з підготовки проєктів регуляторних актів Сумської міської ради на 2021 рік», а саме включення до плану проєкту рішення міської ради «Правила використання елементів благоустрою комунальної власності та розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької та іншої діяльності на території Сумської міської територіальної громади».

У ході засідання постійної комісії з питань архітектури, містобудування, регулювання земельних відносин, природокористування та екології затвердили 109 питань.

Основну увагу при розгляді питань порядку денного депутати приділили питанням учасників АТО.

Так, фізичній особі було відмовлено в наданні дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність за адресою: в районі вул. М. Кощія та вул. М. Данька, для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) у зв’язку з невідповідністю місця розташування об’єкта вимогам чинних нормативно-правових актів; відмовлено фізичній особі в наданні дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність за адресою: в районі Косівщинського водосховища, для індивідуального садівництва у зв’язку з невідповідністю місця розташування об’єкта вимогам чинних нормативно-правових актів; відмовлено фізичній особі в наданні дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність за адресою: вул. Л. Бикова, біля буд. № 6/1, для будівництва індивідуальних гаражів у зв’язку з невідповідністю місця розташування об’єкта вимогам чинних нормативно-правових актів; відмовлено фізичній особі в наданні дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність за адресою: вул. Кринична, для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) у зв’язку з невідповідністю місця розташування об’єкта вимогам містобудівної документації.

Разом із тим, члени комісії поновили договір оренди земельної ділянки, укладений з ТОВ «Аватар Пласт» за адресою: вул. Серпнева, 1, строком на 5 років, під розміщеними офісними приміщеннями; поновили договір оренди земельної ділянки, укладений з ТОВ «Forest», за адресою: пр-т Курський, 6, під розміщеним підсобно-допоміжним корпусом, строком на 5 років.

Загалом на засіданні постійної комісії було розглянуто понад 40 питань порядку денного.