003.jpg

Відбулося засідання постійної комісії з питань архітектури, містобудування, регулювання земельних відносин, природокористування та екології.

На порядок денний члени постійної комісії затвердили 127 питань.

Так, основну увагу при розгляді питань порядку денного депутати приділили питанням учасників АТО, поновленню договорів оренди фізичним особам-підприємцям, юридичним особам.

Зокрема, міські обранці надали фізичній особі-підприємцю дозвіл на розроблення технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) для подальшої її передачі у користування на умовах оренди за адресою: пр-т Курський, 147, категорія, цільове та функціональне призначення якої – землі промисловості, транспорту, зв’язку, енергетики, оборони та іншого призначення; для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості, під виробничим приміщенням; одноголосно погодили питання надання об’єднанню співвласників багатоквартирного будинку «Перемоги 2-2» дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки в постійне користування за адресою: вул. Перемоги, 2, для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку з об’єктами торгово-розважальної та ринкової інфраструктури.

Крім того, депутати затвердили проєкти землеустрою щодо відведення земельної ділянки та надали у власність двом учасникам АТО земельні ділянки за адресою: вул. Нагірна та проїзд Новий, категорія та цільове призначення яких – землі житлової та громадської забудови, для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка).

А от відмовили члени засідання двом фізичним особам в наданні дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність, що розташована за адресою: пров. І. Литвиненка і вул. Джерельна для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) у зв’язку з невідповідністю місця розташування земельної ділянки вимогам нормативно-правових актів.

Разом із тим, надання дозволу не погодили двом фізичним особам на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність за адресою: вул. Рубіжна (два об’єкти) для будівництва індивідуальних гаражів у зв’язку з невідповідністю місця розташування земельної ділянки вимогам містобудівної документації та чинних нормативно-правових актів.

Один учасник АТО також отримав відмову постійної комісії в наданні дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність за адресою: вул. Замостянська, біля ділянки № 5 А.

Водночас через невідповідність об’єкта вимогам нормативно-правових актів громадській організації інвалідів «Наша планета» не відвели земельну ділянку в постійне користування в районі вул. Ковпака.

Загалом на засіданні постійної комісії розглянули понад 40 питань порядку денного.