Надрукувати
Перегляди: 782

Опікунська рада при органі опіки та піклування провела ювілейне засідання – соте, під час якого підбили підсумки роботи за період із липня 2013 року по I квартал поточного року.

Так, за результатами засідань дорадчого органу підготовлено та прийнято 99 рішень виконавчого комітету, у тому числі в 2021 – два.

Своєю чергою заявники за цей час подали 670 заяв з питань, що належать до компетенції органу опіки та піклування, в І кварталі 2021 року таких 11.
До судових органів (згідно з наданими пропозиціями) підготовлено та направлено 256 клопотань щодо кандидатур опікунів (77 опікунів призначено рішеннями виконкому). Загалом опікунами стали 329 громадян, у цьому році – 12. У цілому опікунська рада взяла участь у 943 судових засіданнях (2021 рік – 22).

Крім того, орган опіки та піклування виступив заявником у 14 справах (з питань призначення опіки – шість, звільнення опікунів у зв’язку з неналежним виконанням обов’язків – п’ять, поновлення дієздатності повнолітнім особам – три). Судовими органами задоволено 12 із цих заяв.

Разом із тим, з метою покращення житлово-побутових умов та захисту майнових прав підопічних опікунам надано 75 дозволів на укладання правочинів із нерухомим майном недієздатних, у поточному році – один.

Оновлюється та підтримується в актуальному стані реєстр недієздатних повнолітніх осіб, до якого внесено відомості про 431 особу (відповідну інформацію внесено до Централізованого банку даних із проблем інвалідності).

Обстежено житлово-побутові умови проживання 3379 недієздатних осіб.

Надано методичну допомогу з питань опіки та піклування над повнолітніми особами, які за станом здоров’я не можуть здійснювати свої права та виконувати обов’язки 4448 громадянам.

Сформовано архів опікунської ради, до якого з різних підстав внесено 360 особових справ недієздатних осіб та матеріалів, наданих заявниками та судовими органами, серед яких 248 – у зв’язку зі смертю підопічних, 85 – залишенням судами без розгляду, 16 – зміною місця проживання, сім – відновленням дієздатності.

Відповідно до програми Сумської міської територіальної громади «Милосердя» та за рахунок коштів тергромади надані пільги на оплату за житлово-комунальні послуги 49 недієздатним особам з інвалідністю з дитинства І та ІІ групи з діагнозом ДЦП в розмірі 100% та 50% відповідно.

З 2016 року, проводяться виплати одноразової матеріальної допомоги опікунам, у яких під опікою перебуває по дві повнолітні недієздатні особи (в розмірі одного прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, на кожного підопічного).

Отримати консультацію або допомогу з питань, що входять до компетенції дорадчого органу, можна отримати за тел.: 78-71-45, 78-71-47. Засідання опікунської ради проводиться кожен перший вівторок місяця.