0010.jpg

Депутати міської ради, що входять до фракції «Опозиційна платформа – «За життя», прозвітували під час брифінгу про зроблене на округах і загалом по місту в попередньому скликанні та про пріоритети в роботі на цю каденцію.

За словами депутата Геннадія ГРИЗОДУБА, який опікується Роменським мікрорайоном, завдяки конструктивній співпраці з міською владою та депутатським корпусом, минулої каденції для мешканців мікрорайону вдалось зробити чимало.

Так, у мікрорайоні з’явився «Мамин сквер», відбулося освітлення вул. Роменська, облаштування міських зупинок необхідними дорожніми знаками, ремонт доріг та тротуарів, заміна ліхтарів на вулицях міста.

«Найкращу оцінку нашій роботі, я вважаю, дали сумчани – минулої каденції наша фракція в міській раді налічувала чотири депутати, нині інтереси громади відстоюють дев'ять представників фракції. Ми підтримуємо ініціативи людей, і результат цієї роботи, той же «Мамин сквер», й інші майданчики, які можна побачити на власні очі. Ми намагаємось відгукуватись на всі прохання мешканців нашого мікрорайону, і в цілому міста», – наголосив депутат.

У рамках програми підвищення енергоефективності в освітніх закладах міста проведено утеплення школи № 25. По лінії громадського бюджету, за ініціативи місцевих жителів, минулоріч на території школи облаштували майданчик «Креативний простір». Крім того, встановили ліхтарі для освітлення контейнерних майданчиків на вул. Заливна, пр-ті Михайла Лушпи, вул. Івана Сірка, вул. Інтернаціоналістів та вул. Героїв Крут.

Велику увагу депутати фракції приділяють й облаштуванню територій загальноміського значення. Зокрема, минулого року, Віталій ЖИЛЕНКО значну суму коштів, наданих йому на виконання виборчих програм та доручень виборців, спрямував на очистку прибережжя р. Сумка від чагарників та сміття.

«Майже 400 тис грн в минулому році я спрямував для того, щоб річка Сумка була почищена від сміття, щоб були вивезені чагарники та випиляні старі дерева. Сподіваюсь, що містяни в подальшому ставитимуться до навколишнього середовища, де відпочивають, більш дбайливо, бо це наше місто, і ми повинні піклуватися про оточуюче середовище, – наголосив міський обранець. – Надалі також буду використовувати депутатські кошти для очистки річок, які протікають містом, а також продовжу допомагати міським медичним закладам та сприятиму розвитку спорту».

Окрім вагомих робіт з озеленення міста та вивезення сміття з земельних ділянок в районі скверу Супруна та дитячого парку «Казка», які проводилися з ініціативи та за депутатські кошти Віталія Жиленка, був проведений поточний ремонт вуличного освітлення біля будинків за адресами: вул. С. Табали, 52Б та вул. СКД, 6.

Підсумовуючи роботу голова фракції Ігор ПЕРЕПЕКА зауважив, на закріплених за депутатами округах на 80% зроблений капітальний ремонт прибудинкових територій. Завдяки депутатам фракції «ОП-ЗЖ» відновлено освітлення та встановлені прожектори на Меморіалі Вічної Слави, а також триває патронатна робота щодо збереження пам’ятників Другої світової війни та історичних пам’яток культури України, розташованих на території міста.

Оскільки минулоріч світ зіткнувся з пандемією, постала нагальна потреба допомоги медичним закладам. Депутати надали фінансову допомогу на придбання лікарських засобів для відділення анестезіології з ліжками для інтенсивної терапії і предметів медичного призначення та придбали електрокардіограф для кардіологічного відділення КНП «Центральна міська клінічна лікарня».

Проявляли депутати турботу і про молодь та дітей. За підтримки міських обранців фракції на території парку «Казка» з’явився новий дитячий майданчик, був закуплений спортивний інвентар для відділення кікбоксингу ДЮСШ Сумської обласної організації Всеукраїнського ФСТ «Колос» та ДЮСШ «Спартак».

Ігор Перепека подякував депутатам всіх фракцій в міській раді, і особисто міському голові Олександру ЛИСЕНКУ, за порозуміння в депутатському корпусі та зауважив, що нинішньої каденції, окрім реагування на поточні звернення, які надходять від мешканців міста, та покращення території округів, депутатам слід звернути увагу на оновлення центральної частини міста.