007.jpg

Відбулося засідання постійної комісії з питань архітектури, містобудування, регулювання земельних відносин, природокористування та екології.

На порядок денний затвердили 165 питань.

Так, основну увагу при розгляді питань порядку денного, депутати приділили поновленню договорів оренди земельних ділянок фізичним особам-підприємцям, юридичним особам.

Зокрема, постійна комісія відмовила фізичній особі в наданні дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність за адресою: пров. Горобиновий, 4, для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка), у зв’язку з невідповідністю місця розташування земельної ділянки вимогам нормативно-правових актів; відмовила громадянам у наданні дозволу на розроблення проєктів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність у зв'язку з невідповідністю їх розташування містобудівній документації.

Разом із тим, депутати поновили договір оренди земельної ділянки, укладеного з фізичною особою-підприємцем за адресою: вул. Шевченка, 3, під розміщеним міні-магазином побутових послуг, строком на п'ять років; поновлено договори оренди земельних ділянок, укладених з фізичними особами за адресою: вул. Чернігівська, 3, під розміщеними виробничо-складськими приміщеннями, строком на 5 років; поновлено договір оренди земельної ділянки, укладений з ТОВ «Балтіка», за адресою: вул. Героїв Крут, 38 б, під розміщеним магазином, строком на п'ять років; поновлено договір оренди земельної ділянки, укладений з ТОВ «Магазин № 48», за адресою: вул. Веретенівська, 13, під розміщеним магазином, строком на 5 років; поновлено договір оренди земельної ділянки, укладений з фізичною особою за адресою: вул. Прокоф’єва, 12, під розміщеним офісом, строком на два роки; поновлено договори оренди земельних ділянок, укладених з ТОВ «Спелео», за адресою: вул. Ю. Вєтрова, 20/1, під розміщеною лабораторією по контролю за якістю харчових продуктів, строком на п'ять років.

Крім того, члени постійної комісії одноголосно погодили питання надання АТ «Сумиобленерго» дозволу на розроблення проєктів землеустрою щодо відведення земельних ділянок для подальшої їх передачі у користування на умовах оренди; надання ТОВ «Денф» (1/2) та фізичній особі (1/2) дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для подальшої її передачі у користування на умовах оренди за адресою: вул. І. Франка, 89 А, категорія та функціональне призначення якої – землі рекреаційного призначення; під нежитловими приміщеннями (ресторан).

Загалом на засіданні постійної комісії міські обранці розглянули близько сорока питань порядку денного. Відповідні доручення та рекомендації структурним підрозділам міської ради щодо їх виконання – були надані.