0010.jpg

Відбулися засідання двох постійних депутатських комісій.

Відбулося засідання постійної комісії з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення, освіти, науки, культури, туризму, сім’ї, молоді та спорту.

Так, під час засідання два проєкти рішення щодо внесення змін до рішення Сумської міської ради від 21 жовтня 2020 року № 7671-МР «Про затвердження Положення про порядок проведення конкурсу на посади керівників закладів середньої освіти комунальної форми власності Сумської міської територіальної громади» та «Про створення молодіжної ради при Сумській міській раді».

Крім того, погодили два проєкти рішення – «Про реорганізацію Центру реінтеграції бездомних осіб»; «Про внесення змін до рішення Сумської міської ради від 24 лютого 2016 року № 420-МР «Про організацію діяльності комінальної установи «Сумський міський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) «Берегиня» (зі змінами)».

Серед підтриманих питань також виділення коштів для КНП «Центральна міська клінічна лікарня» на обладнання контрольно-пропускних пунктів на території лікарні засобами санкціонованого доступу, для заміни ліфта, на посилення заходів з охорони, на закупівлю комплексної системи обладнання для реабілітаційного відділення; виділення коштів для КНП «Дитяча клінічна лікарня Святої Зінаїди» на придбання медичного обладнання (монітор-капнограф); виділення коштів для КНП «Клінічна лікарня № 4» на капітальний ремонт вантажного ліфта в поліклінічному відділенні № 1 (вул. Праці, 3).

Загалом депутати розглянули 11 питань порядку денного та прийняли по ним відповідні рішення та надані рекомендації структурним підрозділам щодо їх виконання.

Разом із тим, відбулось засідання постійної комісії з питань законності, взаємодії з правоохоронними органами, запобігання та протидії корупції, місцевого самоврядування, регламенту, депутатської діяльності та етики, з питань майна комунальної власнсті.

На порядок денний постійної комісії затвердили 13 питань, на розгляд сесії міської ради ініціювали – сім проєктів рішень.

Особливу увагу депутати приділили розгляду питання «Про результати розгляду виїзного засідання постійної комісії щодо скарги мешканців будинку № 18 по проспекту Шевченка з проханням вирішити проблеми, що з’явилися після відкриття харчового виробництва у магазині «Амбар» на першому поверсі їхнього будинку».

Таким чином міські обранці дійшли висновку залучити структурні підрозділи міськради для більш детального опрацювання даного питання та шляхів його вирішення.

Водночас під час засідання постійної комісії погодили виділення коштів з бюджету Сумської міської територіальної громади державному бюджету (передача субвенції) для завершення поточного ремонту будівлі № 6/28 (вартове приміщення) військової частини А1476.

У цілому було розглянуто 13 питань порядку денного та прийнято по ним відповідні рішення та надані рекомендації структурним підрозділам щодо їх виконання.