006.jpg

З 26 квітня по 2 травня на веб-порталі «Єдина система місцевих петицій» нові електронні звернення не оприлюднювалися.

Про це повідомляють у Департаменті комунікацій та інформаційної політики.

Станом на 2 травня збір підписів тривав по 11 петиціям.

Для того, аби їх підтримати, перейдіть за посиланням на сторінку звернення та натисніть кнопку «Підписати петицію». Якщо Ви робите це вперше, зареєструйтеся на веб-порталі за нескладною процедурою.

За умови отримання електронним зверненням протягом 45 днів 250 підписів сумчан, міська влада розгляне його у особливому порядку.

Протягом минулого тижня одна петиція отримала необхідну підтримку сумчан та передана на розгляд відповідним структурним підрозділам:

Разом з тим, у кількох петицій вичерпався час на збір підписів містян:

Відповідно до законодавства, їх розглянуть як колективні звернення громадян.

27 квітня виконавчий комітет на своєму засіданні ухвалив рішення №256 «Про розгляд електронної петиції Петренка В’ячеслава Миколайовича «Ні переоформленням землі на користь підприємств Лук’яненка!». З метою реагування на організацію штучної недобросовісної підтримки електронної петиції, виконавчий комітет вирішив видалити підписи (більше трьох десятків), які містять ознаки повторюваності/подібності або інші ознаки, які свідчать про недотримання при голосуванні вимог «Положення про порядок подання електронних петицій та їх розгляду органами місцевого самоврядування міста Суми». Петицію повернуто на повторне голосування, про що повідомлено її автора.

Виконавчий комітет також розглянув ще дві електронні петиції. Одну з них, «Відновити роботу молочної кухні в Сумах» члени виконкому не підтримали. Натомість рішенням "Про розгляд електронної петиції гр. Петренка В.М. стосовно виплати заборгованості із заробітної плати колишнім працівникам АТ «Сумське машинобудівне науково-виробниче об’єднання» висловили свою підтримку та доручили відповідним струкутрним підрозділам звернутися до Голови Служби безпеки України, Генерального прокурора України, Міністра внутрішніх справ України, директора Державного бюро розслідувань стосовно особистого втручання у вирішення питання щодо виплати заборгованості із заробітної плати колишнім працівникам АТ «СМНВО».

Додамо, що за звітній період на порталі відповіді міського голови на петиції не оприлюднювалися.