002.jpg

Під час засідання виконавчого комітету були прийняті важливі рішення, які стосуються роботи об’єктів сезонної торгівлі в Сумах.

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО повідомив, що мова йде про розміщення літні майданчиків біля закладів громадського харчування, які також є об’єктами сезонної торгівлі: «Що стосується підтримки підприємців: вони звернулися до нас щодо роботи літніх майданчиків, бо процедури надання сервітутів зараз не існує. І ми знайшли можливість допомогти підприємцям – на пів року приймаємо рішення щодо правил сезонної торгівлі. Під ці правила підходять якраз і літні майданчики. Тобто підприємці зможуть працювати в літній період біля своїх закладів на законних умовах із відповідними правилами. Вони до нас зверталися – я думаю, що у період, коли ми були в «червоній» зоні, ви знаєте, які проблемні моменти були. І зараз ми потрапили до «жовтої» зони, де можна працювати, але такої можливості, щоб не порушувати закон, у них не було. Тепер такі можливості будуть».

Окрім того, рішеннями виконавчого комітету було погоджено розміщення об’єктів сезонної торгівлі – зокрема, з продажу кави та продажу овочів і фруктів.