004.jpg

Під час ІІ пленарного засідання VI сесії міської ради директор КНП «Клінічна лікарня Святого Пантелеймона» Володимир ПОЦЕЛУЄВ висловив подяку депутатському корпусу та міському голові Олександрові ЛИСЕНКУ за підтримку лікувального закладу.

Директор лікарні Володимир Поцелуєв звернувся до міського голови та до депутатів щодо ситуації, яка склалася в колишній КНП «Сумська Центральна районна клінічна лікарня»: «Всі ми потрапили до адмінреформи, ви знаєте, що був утворений великий Сумський район. Взагалі в області п'ять районів – найбільший Сумський. І так склалося, що районним радам заборонили утримувати підприємства будь-якої форми власності. У Сумської Центральної районної клінічної лікарні був вихід «піти» до якоїсь територіальної громади. Враховуючи те, що Сумська громада є центром Сумського району, найпотужнішою громадою із найбільшими можливостями, наш колектив звернувся до депутатів, до міського голови з проханням змінити форму власності. Це було зроблено для того, щоб ми мали змогу стати комунальним некомерційним підприємством Сумської територіальної громади. Хотів би подякувати за те, що ви підтримали таке рішення – і з 1 травня поточного року ми почали функціонувати як КНП «Клінічна лікарня Святого Пантелеймона» Сумської міської територіальної громади. Дякую вам за підтримку нашого колективу, за те, що ми його зберегли – жодного працівника не скоротили. Маючи такі потужні можливості і вашу підтримку – надіюсь, що наш заклад буде розвиватися».

Окрім того, він подякував за те, що депутати та міська влада підтримують медичних працівників у часи епідемії, допомагають розвивати медицину шляхом оновлення обладнання у закладах та створюють умови для ефективного лікування населення.

Міський голова Олександр Лисенко подякував керівництву та колективу закладу і всім лікарям: «Я бажаю вам і вашому колективу успіхів. І всім лікарям я дякую від громади нашого міста, від депутатів. Я думаю, що це дуже позитивно, що в Сумах з’явилася ще одна лікарня. Ми і далі будемо працювати так, щоб ваша лікарня була всім забезпечена і все у вас було добре».

Нагадаємо, Сумська міська рада дала згоду на прийняття КНП «Сумська Центральна районна клінічна лікарня» до комунальної власності Сумської громади. Від 1 травня заклад має назву «Клінічна лікарня Святого Пантелеймона» і функціонує як комунальне некомерційне підприємство Сумської міської ради.