002.jpg

Депутати під час ІІ пленарного засідання VI сесії міської ради підтримали проєкт рішення «Про зміну типу, найменування закладів освіти та затвердження їх статутів у новій редакції».

Відповідно до проєкту рішення міські депутати вирішили змінити тип і найменування чотирьох навчально-виховних комплексів: №№9, 11, 41 і 44.

Крім того, в новій редакції затверджено статути Сумських початкових шкіл №11, 14, 28 і 32.

Як зауважив міський голова Олександр ЛИСЕНКО, депутати прийняли важливе рішення стосовно змін, завдяки чому міська влада продовжить реалізувати державну політику у царині реформування галузі освіти.

«Держава сьогодні каже, що НВК у майбутньому не буде. Відповідно своїм рішенням депутати реалізують державну політику на місцях. Керуючись новими нормами Закону, ми не повинні забувати про головне – наших дітей, батьків і колективи навчальних закладів, які повинні і надалі отримувати комфортні умови навчання і виховання. Тому, протягом наступних трьох-чотирьох місяців ми підготуємося до реформи, приведемо у відповідність всі акти і положення, і далі вже вирішуватимемо питання стосовно можливості фінансування цих закладів освіти та їх функціонування», – наголосив міський голова.

Зауважимо, у Сумах – шість навчально-виховних комплексів, з них чотири міські обранці вже привели у відповідність до законодавства.