0012.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО нагадав керівникам структурних підрозділів про необхідність підготовки проєктів для участі в різних конкурсах, проєктах та партнерствах.

Очільник міста зазначив, що цю роботу у виконавчих органах почали раніше, проте за тиждень необхідно всі ініціативи надати профільним заступникам міського голови. Також він повідомив, що наближається термін подачі проєктів до Державного фонду регіонального розвитку. Останні два роки Сумська громада вчасно подає свої пропозиції, адже керівники структурних підрозділів знають про те, що підготовкою ідей потрібно займатися з кінця року, перед формуванням бюджету на наступний рік, щоб передбачити кошти для співфінансування.

«Часу було достатньо у першому півріччі, щоб зараз вийти до донорів з готовими проєктами. Я хотів би, щоб ми з вами встигли вже зробити експертизу, вчасно подали свої ініціативи за по тих об’єктах, про які ми вже говорили. Це більше стосується управління капітального будівництва, департаменту інфраструктури міста, управління освіти і науки та управління охорони здоров’я. Адже це і утеплення шкіл, ремонти садочків, облаштування територій, розбудова спортивної мережі (футбольні, баскетбольні, хокейні поля, бігові доріжки, ремонти спортзалів. На все потрібні проєкти. Нам залишилося менше місяця до їх подачі. Хотів би від вас побачити, по-перше, готові проєкти по ДФРР по кожному структурному підрозділу, хто їх розробляв. Ініціаторами можуть бути і комунальні підприємства. По-друге, проєкти за програмами Сумської міської ради. По-третє, пропозиції по інвестиційних проєктах. І, останнє, проєкти до державно-приватного партнерства. Ми, мабуть, вперше про це з вами розмовляємо, два роки уже існує відповідний закон, прийнятий Верховною Радою України. Ми два тижні обговорюємо наші можливості, адже є приватні підприємства, які звертаються до нас (більше – іноземних інвесторів, завтра до нас завітають можливі партнери з Турції). Вони мають своїх агентів, які допомагають їм шукати відповідні проєкти по всій України. Нам треба проініціювати деякі проєкти – і самим запропонувати можливим партнерам участь», – сказав міський голова.

Описи проєктів, за якими ведуться роботи, структурні підрозділи повинні надати заступникам міського голови протягом тижня. Також заступниками і міськими головою будуть опрацьовані і ті проєкти, які необхідно реалізувати, адже скоро розпочнеться робота з планування бюджету наступного року.