004.jpg

Відбулися засідання двох постійних депутатських комісій.

Так, на порядок денний комісії з питань законності, взаємодії з правоохоронними органами, запобігання та протидії корупції, місцевого самоврядування, регламенту, депутатської діяльності та етики, з питань майна комунальної власності затвердили 20 питань, а на розгляд сесії міської ради ініціювали – 10 проєктів рішень.

Особливу увагу депутати приділили розгляду питання стосовно наповнення міського бюджету. Мова йшла про питання: «Про нежитлові приміщення, що плануються до продажу через електронний аукціон» за адресою: пр-т Курський, 127, площею 47,7 (підвал 5-ти поверхового будинку) та по вул. Заливна, 15/1, площею 23,9 (колишній пункт прийому вторинної сировини).

Крім цього, питання передачі майна комунальної власності Сумської міської територіальної громади від міського центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» в господарське відання КП «Футбольний клуб «Суми» на стадіоні «Авангард» не знайшло одностайної підтримки, тому міські обранці вирішили виїхати на місце розташування об’єкта для більш детального вивчення питання.

Разом із тим, члени комісії розглянули звернення депутата міської ради Дмитра ВАСЮНІНА щодо вирішення питання адміністративного впливу на власника магазину «Аграрник» на вул. Праці біля будинку № 26, у зв’язку зі скаргами мешканців щодо продажу алкогольних напоїв в магазині після 23:00. Тож було прийнято рішення рекомендувати відділу торгівлі, побуту та захисту прав споживачів разом з патрульною поліцією Сум провести перевірку по даному об'єкту; запросити на наступне засідання постійної комісії власника вищевказаного магазину й інформувати постійну комісію про вжиті заходи.

Загалом постійна комісія розглянула 20 питань порядку денного, прийняла по ним відповідні рішення та надала рекомендації структурним підрозділам щодо їх виконання.

Під час засідання постійної комісії з питань архітектури, містобудування, регулювання земельних відносин, природокористування та екології на порядок денний затвердили 226 питань.

Зокрема, увага була зосереджена на питаннях оренди земельних ділянок юридичними особами.

Так, постійна комісія надала в оренду фізичній особі земельну ділянку за адресою: вул. О. Береста, 13, під розміщеним офісом на магазином, строком на 5 років; погодила КП «Центр догляду за тваринами» технічну документацію із землеустрою щодо поділу земельної ділянки за адресою: вул. Римського-Корсакова, 1, категорія та цільове призначення якої – землі житлової та громадської забудови для будівництва та обслуговування будівель закладів комунального обслуговування; поновила договір оренди земельної ділянки, укладений з фізичною особою-підприємцем за адресою: вул. Промислова, 3, під розміщеною будівлею майстерні, строком на 5 років; погодила питання поновлення договору оренди земельної ділянки, укладеного з ПВКП «ТЕН», за адресою: вул. Промислова, 8, під розміщеними виробничими приміщеннями, строком на 5 років; погодила технічну документацію із землеустрою щодо поділу земельної ділянки ТОВ «Сумимостобуд» за адресою: пр-т Курський, 32; погодила питання затвердження проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та надання фізичній особі у власність земельної ділянки за адресою: Металургів, 32 а, категорія та цільове призначення якої – землі житлової та громадської забудови для будівництва індивідуальних гаражів; затвердила проєкт землеустрою щодо відведення земельної ділянки та надано фізичній особі у власність земельну ділянку за адресою: ГО «Садівниче товариство «Цукровик», категорія та цільове призначення якої – землі сільськогосподарського призначення для індивідуального садівництва; узгодила проведення виїзного засідання з метою більш детального опрацювання питання «Про надання/відмову фізичній особі в наданні дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність за адресою: вул. Гончарна, 29/1, а також питання «Про надання об’єднанню співвласників багатоквартирного будинку «Покровська 17» в постійне користування земельної ділянки за адресою: вул. Покровська, 17, категорія та функціональне призначення якої – землі житлової та громадської забудови для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку з об’єктами торгово-розважальної та ринкової інфраструктури