0010.jpg

Депутати міської ради від фракції «Слуга Народу» підсумували піврічну роботу, проведену на округах, та окреслили плани на подальший період каденції.

Очільник фракції Ігор КАЛЬЧЕНКО наголосив, що одним із пріоритетних завдань вбачає створення належних умов перебування дітей у дитсадках і школах, тому, ознайомившись зі станом таких установ, що розташовані в межах округу № 1, з коштів, передбачених на виконання виборчих програм і доручень виборців, виділив на галузь освіти 235 тис. грн.

Зокрема, 136,2 тис. грн обранець спрямував на модернізацію харчоблоку в ДНЗ (ясла-садок) № 6 «Метелик», 98,8 тис. грн – на облаштування класів у школі № 2 імені Д. Косаренка. Крім того, міський обранець подав депутатські звернення щодо виділення 570,6 тис. грн з бюджету Сумської міської тергромади на виготовлення проєктно-кошторисної документації для реконструкції дитячої художньої школи імені М. Г. Лисенка та 100 тис. грн на закупівлю монітора-капнографа для відділення анестезіології з ліжками інтенсивної терапії для КНП «Дитяча клінічна лікарня Святої Зінаїди».

Особливу увагу в своїй депутатській каденції Ігор Кальченко вирішив також приділити і спортивному вихованню підростаючого покоління, спрямувавши в загальній сумі 117 тис. грн на встановлення тренажерів на стадіоні «Юність», придбання спортивного обладнання для міського центру фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх», на фінансову допомогу КДЮСШ єдиноборств та для участі у змаганнях МСК «Сумчанка» і спортивних команд з радіоорієнтування і радіопеленгації. Не обійшлось і без вирішення житлово-комунальних питань: проєктно-кошторисна документація на капітальний ремонт ліфта в будинку за адресою: вул. Харківська, 22 вже в стані розробки.

«За цей короткий період, який ми пройшли в якості депутатів міської ради, нам вдалось чимало. Представники нашої фракції чують людей та щиро бажають їм допомогти, тож активно працюють над виконанням доручень виборців. Розуміємо, що попереду ще безліч роботи, звернень від містян й непередбачуваних ситуацій, та ми готові взяти на себе відповідальність, відстоювати інтереси й права громади, боротись за комфортне й безпечне життя мешканців Сум», – підкреслив голова фракції «Слуга Народу».

Його колега, депутат фракції «Слуга Народу» Максим ЗЕЛЕНСЬКИЙ також переймається санітарно-технічним станом закладів дошкільної, загальної, професійно-технічної освіти, і спортивних юнацьких шкіл в межах округу № 3.

Так, обранець виділив 50 тис. грн на розробку проєктно-кошторисної документації щодо капремонту та утеплення даху у ДНЗ (ясла-садок) № 8 «Космічний». За інформацією депутата, з 1986 року в закладі не проводився жоден капітальний ремонт, а це вплинуло й на загальний стан будівлі – стіни почали тріщати по швах, в аварійний стан перейшли вікна, а система опалення вийшла з ладу. Враховуючи це, Максим Зеленський добивається включення цього ДНЗ до «Програми підвищення енергоефективності в бюджетній сфері Сумської міської територіальної громади».

Крім того, депутату на початкових етапах своєї роботи вже вдалося отримати позитивну відповідь на депзапит щодо ремонту дорожнього покриття на відрізку від вул. Інтернаціоналістів до вул. Заливна. Разом із тим, він виділив 200 тис. грн, з коштів, передбачених на виконання виборчих програм і доручень виборців, на повне оновлення дитячого майданчика в районі будинків за адресами: пр-т М. Лушпи, 43/1 та пр-т М. Лушпи, 43/2; 200 тис. грн на ремонт ліфтів за адресами: вул. Івана Сірка 19 та вул. Заливна, 31 (п’ятий під’їзд) тощо.

Депутати міської ради Олег РЄЗНІК та Єфрем ЛАЗАРЄВ, які також опікуються округом № 3, працюють над повним оновлення харчоблоку та їдальні в школі № 17. Проєкт реконструкції зробили за кошти Олега Рєзніка, передбачені на його депутатську діяльність, а на виконання робіт, стараннями обранців, за сприяння народного депутата України Тетяни РЯБУХИ залучили 2 млн грн з коштів соціально-економічної субвенції на розвиток окремих територій, стільки ж надійде з бюджету Сумської міської тергромади, решта суми – залишки минулорічної субвенції на заклади освіти. Очікувана вартість робіт – 6–7 млн грн. Розпочати їх планують у червні, після завершення передбачених законодавством процедур, аби вже новий навчальний рік школа зустрічала з новим харчоблоком, що відповідатиме стандартам НАССР.

Оновлювати дану школу депутати планують поетапно, протягом п’яти років каденції.

Окрім цього об’єкта, депутати відвідали ще декілька освітніх установ (№ 23, № 29, № 30) в рамках округу та обговорили з їхнім керівництвом питання, які потребують вирішення.

Наскільки важливими є комфортні, а головне безпечні умови для дітлахів й в позаурочний час, а особливо, для малюків, які тільки роблять свої перші кроки, розуміє й представник фракції «Слуги Народу» Артем КОБЗАР, який працює на виборчому окрузі № 6.

За сприяння депутата на вул. Нахімова з’явиться новий дитячий майданчик, на що обранець виділив із так званого «депутатського фонду» 200 тис. грн. Зокрема, на місці його розташування вже розпочали підготовчі роботи. Позаяк місцеві жалілись, що простору для дитячого здоров’я та розвитку не вистачає вже багато років, а до нинішнього дитячого майданчика, що перебуває в жахливому стані, дітвору страшно підпускати.

Депутат «Слуги Народу» Сергій ДМИТРЕНКО взявся дбати про дозвілля та промоцію рідного міста.

За його ініціативи в цьому році планується реконструкція фонтана на вул. Харківська, який створили ще в 80-х роках минулого століття, щоб відокремити житлову забудову від проїжджої частини. Повернення водограю до життя передбачає встановлення біля лавок урн, налагодження освітлення, проведення озеленення прилеглої території, облаштування зручної транзитної зони для маломобільних груп населення та інше. Допомагатиме реалізувати проєкт народний депутат України Ігор ВАСИЛЬЄВ, який направляє на проведення робіт субвенцію з Державного бюджету в розмірі 1,5 млн грн.

Сергій Дмитренко вірить, що це буде як сучасний, привабливий для молоді та дітей, комфортний та цікавий новий громадський простір для сімейного дозвілля.

Окрім перелічених проєктів, депутати міської ради фракції «Слуга Народу» розподілили в рівних долях депутатські кошти в якості матеріальної допомоги людям, які опинились в складних життєвих обставинах і потребували лікування, виділили кошти на проведення спортивних та культурно-масових заходів, фестивалів, концертів, облаштування приватного сектору, вирішення житлово-комунальних проблем сумчан та підтримали забезпечення безпеки на вулицях шляхом встановлення камер відеоспостереження.