006.jpg

Так, на порядок денний постійної комісії з питань архітектури, містобудування, регулювання земельних відносин, природокористування та екології затвердили 267 питань. Засідання проходили 1 та 2 червня.

Основну увагу депутати приділили розгляду питань учасників АТО та питанням поновлення договорів оренди фізичним особам підприємцям, юридичним особам.

Зокрема, надали фізичній особі дозвіл на розроблення технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) для подальшої її передачі у користування на умовах оренди за адресою: вул. 20 років Перемоги, 13, категорія, цільове та функціональне призначення якої – землі житлової та громадської забудови; для будівництва та обслуговування будівель торгівлі; під розміщеним магазином; надали ТОВ «Будівельна виробничо-комерційна компанія «Федорченко» дозвіл на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки за адресою: вул. Кринична, 2 а, в зв’язку зі зміною її цільового призначення із земель житлової та громадської забудови на землі житлової та громадської забудови; для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку; надали Об'єднанню співвласників багатоквартирного будинку «2-га Харківська, 12» в постійне користування земельну ділянку за адресою: вул. 2-га Харківська, 12, категорія та цільове призначення якої – землі житлової та громадської забудови для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку; надали фізичній особі дозвіл на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення у власність земельної ділянки за адресою: в районі вул. Г. Кондратьєва, на території колишнього автокооперативу «Таврія», для будівництва індивідуальних гаражів; надали фізичній особі дозвіл на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність за адресою: с. Хомине, 14а Сумського району, категорія та цільове призначення якої – землі сільськогосподарського призначення, для ведення особистого селянського господарства.

Разом із тим, міські обранці одноголосно погодили надання в оренду земельної ділянки ПАТ «Сумський овочевий комбінат» за адресою: вул. Білопільський шлях, 33; надання в оренду земельної ділянки фізичній особі за адресою: вул. Лебединська, 19/3, під розміщеними виробничими приміщеннями.
Водночас члени комісії розглянули питання щодо зміни цільового призначення земельних ділянок, надання у власність громадянам земельних ділянок, які знаходяться у них в користуванні.

Серед затверджених питань також проєкт землеустрою щодо відведення земельної ділянки та надання фізичній особі у власність земельної ділянки за адресою: ГО «Автогаражне товариство «Енергетик», ділянка № 117, категорія та цільове призначення якої – землі промисловості, транспорту, зв'язку, енергетики, оборони та іншого призначення для будівництва індивідуальних гаражів; проєкт землеустрою щодо відведення земельної ділянки та надання фізичній особі у власність земельної ділянки за адресою: ГО «Садівниче товариство «Хімік-1», ділянка № 256а, категорія та цільове призначення якої – землі сільськогосподарського призначення для індивідуального садівництва.

Загалом на засіданні постійної комісії розглянули понад 100 питань порядку денного.