001.jpg

Відбулися засідання двох постійних депутатських комісій.

Так, на порядок денний комісії з питань архітектури, містобудування, регулювання земельних відносин, природокористування та екології затвердили 172 питання, при розгляді яких основну увагу міські обранці приділили питанням оренди.

Зокрема, постійною комісією поновлено договір оренди земельної ділянки, укладений з приватним підприємством «Медсервіс», за адресою: вул. І. Сірка, 3, строком на 5 років, під розміщеним центром медичної косметології.

Разом із тим, надано в оренду земельну ділянку приватній фірмі «Ордекс» за адресою: вул. Заливна, 7/2 під розміщення магазину та літнього майданчику; надано в оренду ТОВ «Будівельна виробничо-комерційна компанія «Федорченко» земельну ділянку за адресою: вул. Соборна, 29б, для будівництва та обслуговування багатоквартирного житлового будинку з об’єктами торгово-розважальної та ринкової інфраструктури; надано в оренду земельну ділянку фізичній особі за адресою: вул. Г. Кондратьєва, 98, під розміщення офісу та складських приміщень, строком на 5 років.

Водночас відмову в наданні дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки в постійне користування за адресою: вул. Лінійна для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості отримало ПАТ «Сумихімпром» (у зв’язку з невідповідністю об’єкта містобудівній документації).

Загалом на засіданні депутати розглянули понад 70 питань порядку денного.

Під час засідання постійної комісії з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету, фінансів, розвитку підприємництва, торгівлі та послуг, регуляторної політики розглянули 55 питань.

Також попередньо на засіданні члени комісії опрацювали проєкти рішень міської ради, які пропонуються до розгляду на черговій сесії. Серед таких: «Про внесення змін до рішення Сумської міської ради від 24 грудня 2020 року № 62 – МР «Про бюджет Сумської міської територіальної громади на 2021 рік» (зі змінами)»; «Про внесення змін до рішення Сумської міської ради від 24 грудня 2020 року № 63-МР «Про Програму економічного і соціального розвитку Сумської міської територіальної громади на 2021 рік та основні напрями розвитку на 2022 – 2023 роки» (зі змінами)»; «Про витрачання коштів резервного фонду бюджету Сумської міської територіальної громади за травень 2021 року».

Водночас депутати підтримали питання виділення коштів для забезпечення проведення заходів з протипожежної безпеки у лікувальних закладах міста, на придбання медичного обладнання для КНП «Дитяча клінічна лікарня Святої Зінаїди», для заміни ліфта у КНП «Центральна міська клінічна лікарня», для передачі субвенції з місцевого бюджету державному бюджету для Управління Служби безпеки України в Сумській області на придбання засобів індивідуального захисту, для проведення дороговартісного оперативного лікування та подальшого лікування сумчанки, на сплату боргу за 2020 рік по орендній платі за користування земельною ділянкою полігону для розміщення твердих побутових відходів III черги розташованої за межами населених пунктів на території Верхньосироватської сільської ради.

Підтримку депутатів отримало й питання перерозподілу видатків в межах головних розпорядників бюджетних коштів – департаменту соціального захисту населення та департаменту інфраструктури міста.