0010.jpg

Відбулися засідання двох постійних депутатських комісій.

На порядок денний засідання постійної комісії з питань архітектури, містобудування, регулювання земельних відносин, природокористування та екології цього разу затвердили 158 питань, при розгляді яких, основну увагу депутати приділили наданню в оренду ТОВ «Лєст-Інвест» земельної ділянки за адресою: вул. М. Лукаша, для будівництва та обслуговування сміттєпереробного заводу, строком на 49 років.

Крім того, об’єднанню співвласників багатоквартирного будинку «Покровська 17» в постійне користування надано земельну ділянку за адресою: вул. Покровська, 17, категорія та функціональне призначення якої – землі житлової та громадської забудови для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку з об’єктами торгово-розважальної та ринкової інфраструктури; надано КНП «Сумський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» дозвіл на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення у постійне користування земельної ділянки за адресою: пров. Громадянський, 4А для влаштування відкритої парковки для автомобілів; надано в оренду ТОВ «Урса-Торг» земельну ділянку за адресою: вул. Харківська, 4 а, під розміщеним виробничим приміщенням; надано АТ «Сумиобленерго» дозвіл на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки за адресою: с. Стецьківка, вул. Першотравнева, біля буд. № 34 на території Сумської міської територіальної громади під розміщення анкерної опори; надано в оренду ТОВ «Солодкоїжка» земельну ділянку за адресою: вул. Супруна, 12 під розміщеною їдальнею.

Разом із тим, були погоджені питання надання ПАТ «Сумбуд» згоди на розроблення технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки за адресою: вул. Засумська, 10 А, категорія та цільове призначення якої – землі житлової та громадської забудови; для будівництва та обслуговування будівель торгівлі, на якій знаходиться об’єкт нерухомого майна.

Також в ході комісії міські обранці поновили договори оренди земельних ділянок, укладених з ТОВ «Аквамет», за адресами: вул. Брянська, 1, вул. Брянська, 1/6, вул. Брянська, 1/7, вул. Брянська, 1/8, вул. Брянська, 1/10, вул. Брянська, 1/11, вул. Брянська, 1/13, вул. Брянська, 1/16, вул. Брянська, 1/17, вул. Брянська, 1/18, під розміщеними виробничими приміщеннями та під розміщеними під’їзними залізничними коліями.
Того дня депутати теж опрацювали та затвердили проєкт землеустрою щодо відведення земельної ділянки та надання у власність фізичній особі земельної ділянки, розташованої в с. Стецьківка, вул. Заводська Сумського району Сумської області, на території Сумської міської територіальної громади, категорія та цільове призначення якої – землі сільськогосподарського призначення, для індивідуального садівництва; затвердили проєкт землеустрою щодо відведення земельної ділянки та надали у власність фізичній особі земельну ділянку за адресою: вул. Садова, б/н, с. Стецьківка Сумського району Сумської області, на території Сумської міської територіальної громади, категорія та цільове призначення якої – землі сільськогосподарського призначення, для індивідуального садівництва.

Загалом на постійній комісії розглянули понад 50 питань порядку денного.

Під час засідання постійної комісії з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення, освіти, науки, культури, туризму, сім’ї, молоді та спорту у цілому розглянули 18 питань.

Зокрема, йшлось про проєкти рішень міської ради, які пропонуються до розгляду на сесії (в межах напрямків діяльності комісії) та листи від керівників структурних підрозділів міської ради.

Так, депутати ініціювали вісім проєктів рішень міської ради, серед яких: «Про внесення змін до рішення Сумської міської ради від 31 жовтня 2018 року № 4036-МР «Про припинення комунальної установи «Сумська міська клінічна лікарня № 1» шляхом реорганізації в порядку перетворення в комунальне некомерційне підприємство «Клінічна лікарня № 1» Сумської міської ради» (зі змінами)»; «Про внесення змін до рішення Сумської міської ради від 31 жовтня 2018 року № 4037-МР «Про припинення комунальної установи «Сумська міська клінічна лікарня № 4» шляхом реорганізації в порядку перетворення в комунальне некомерційне підприємство «Клінічна лікарня № 4» Сумської міської ради»; «Про внесення змін до рішення Сумської міської ради від 19 грудня 2018 року № 4414-МР «Про припинення комунальної установи «Сумська міська клінічна лікарня № 5» шляхом реорганізації в порядку перетворення в комунальне некомерційне підприємство «Клінічна лікарня № 5» Сумської міської ради»; «Про внесення змін до рішення Сумської міської ради від 31 жовтня 2018 року № 4038-МР «Про припинення комунальної установи «Сумський міський клінічний пологовий будинок Пресвятої Діви Марії» шляхом реорганізації в порядку перетворення в комунальне некомерційне підприємство «Клінічний пологовий будинок Пресвятої Діви Марії» Сумської міської ради»; «Про внесення змін до рішення Сумської міської ради від 31 жовтня 2018 року № 4039-МР «Про припинення комунальної установи «Сумська міська клінічна стоматологічна поліклініка» шляхом реорганізації в порядку перетворення в комунальне некомерційне підприємство «Клінічна стоматологічна поліклініка» Сумської міської ради»; «Про внесення змін до рішення Сумської міської ради від 20 червня 2018 року № 3545-МР «Про припинення комунальної установи «Сумська міська дитяча клінічна лікарня Святої Зінаїди» шляхом реорганізації в порядку перетворення в комунальне некомерційне підприємство «Дитяча клінічна лікарня Святої Зінаїди» Сумської міської ради»; «Про внесення змін до рішення Сумської міської ради від 28 лютого 2018 року № 3088-МР «Про припинення комунального закладу «Центр первинної медико-санітарної допомоги № 3 м. Суми» шляхом реорганізації в порядку перетворення в комунальне підприємство «Центр первинної медико-санітарної допомоги № 1» Сумської міської ради» (зі змінами); «Про внесення змін до рішення Сумської міської ради від 28 лютого 2018року № 3087-МР «Про створення комунального підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги № 2» Сумської міської ради шляхом виділу» Про внесення змін до рішення Сумської міської ради від 28 лютого 2018 року № 3087-МР «Про створення комунального підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги № 2» Сумської міської ради шляхом виділу».

Також міські обранці одноголосно підтримали виділення коштів:

  • на оплату комунальних платежів КНП «Клінічна лікарня Святого Пантелеймона»;
  • на забезпечення осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю, інших категорій населення медичними виробами та іншими засобами;
  • на закупівлю дороговартісного обладнання – комп’ютерного томографа Insitum 32 для КНП «Клінічна лікарня Святого Пантелеймона»;
  • на забезпечення безоплатного та пільгового відпуску лікарських засобів за рецептами лікарів у разі амбулаторного лікування окремих груп населення та за певними категоріями захворювань для КНП «Клінічна лікарня Святого Пантелеймона»;
  • для закупівлі комплексної системи обладнання для реабілітаційного відділення КНП «Центральна міська клінічна лікарня»;
  • на проведення капітального ремонту приміщення бібліотеки-філії № 3 ім. О. П. Столбіна Сумської МЦБС;
  • на проведення поточного ремонту входу до теплопункту бібліотеки-філії № 4 Сумської МЦБС, при якій діє Перша Сумська Медіатека.
  • для проведення розрахунку з постачальником за поставлену мультимедійну техніку в КУ Сумська гімназія № 1.