006.jpg

Відбулися засідання двох постійних депутатських комісій.

На порядок денний засідання постійної комісії з питань архітектури, містобудування, регулювання земельних відносин, природокористування та екології затвердили 176 питань, основну увагу при розгляді яких депутати приділили питанням надання дозволів на розроблення проєктів землеустрою щодо відведення земельних ділянок.

Зокрема, погоджене питання про надання департаменту забезпечення ресурсних платежів дозволу на розроблення проєктів землеустрою щодо відведення земельних ділянок (дві ділянки на території Сумської міської територіальної громади за межами с. Трохименкове та одна – за межами с. Піщане), категорія, цільове та функціональне призначення яких – землі сільськогосподарського призначення; для ведення фермерського господарства; для ведення фермерського господарства;

Також одноголосно депутати погодили питання про надання департаменту забезпечення ресурсних платежів згоди на розроблення технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки на території Сумської міської територіальної громади (за межами с. Трохименкове), категорія та цільове призначення якої – землі сільськогосподарського призначення; землі запасу (земельні ділянки кожної категорії земель, які не надані у власність або користування громадянам чи юридичним особам).

Ще міські обранці ухвалили надання учаснику АТО дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність за адресою: вул. М. Кощія – вул. М. Данька, ділянка № 8, для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка); погоджене питання надання ТОВ «Комфорт Будінвест Універсал» дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для подальшої її передачі у користування на умовах оренди за адресою: вул. Білопільський шлях, 7, категорія, цільове та функціональне призначення якої – землі промисловості, транспорту, зв’язку, енергетики, оборони та іншого призначення; для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості.

Разом із тим, члени постійної комісії відмовили в наданні дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки ТОВ «Стеф» (за адресою: вул. Горького, 56 а) та фізичній особі (за адресою: вул. Горького, 56 а) під розміщення торгівельного ряду в зв’язку з невідповідністю вимогам статті 79-1 Земельного кодексу України; відмовили ТОВ «Набережне» в наданні дозволу на розроблення технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) за адресою: вул. 1-ша Набережна р. Стрілка, 32, функціональне призначення якої – під торгово-складське приміщення у зв’язку з невідповідністю вимогам частини першої та другої статті 42 Земельного Кодексу України.

Загалом на засіданні розглянули понад 50 питань порядку денного.

Під час засідання постійної комісії з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення, освіти, науки, культури, туризму, сім’ї, молоді та спорту загалом розглянули три питання.

Мова про ініційований на сесію проєкт рішення міської ради «Про внесення змін до рішення Сумської міської ради від 19 травня 2021 року № 1059-МР «Про створення Молодіжної ради при Сумській міській раді».

Також члени постійної комісії підтримали питання виділення коштів на першочергове фінансування у 2021 році ремонту шести ліфтів в лікувальних закладів міста (КНП «Клінічна лікарня № 4», КНП «Клінічна лікарня № 5», КНП «Дитяча клінічна лікарня Святої Зінаїди», КНП «Клінічний пологовий будинок Пресвятої Діви Марії», КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги № 1» та в КНП «Центральна міська клінічна лікарня»).