002.jpg

Відбулися засідання двох постійних депутатських комісій.

На порядок денний засідання постійної комісії з питань архітектури, містобудування, регулювання земельних відносин, природокористування та екології затвердили 198 питань, основну увагу при розгляді яких депутати приділили питанням затвердження технічних документацій із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) та надання у власність земельних ділянок громадянам, які знаходяться у них в користуванні для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд.

Зокрема, міські обранці погодили проєкт землеустрою щодо відведення земельної ділянки для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку в межах категорії земель житлової та громадської забудови за адресою: пр-т Козацький, яка перебуває в приватній власності фізичної особи.

Також члени комісії надали фізичній особі дозвіл на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність за адресою: с. Піщане для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка); надали Сільськогосподарському ТОВ «Піщане» дозвіл на проведення інвентаризації масиву земель сільськогосподарського призначення, які перебувають в його користуванні на території Сумської міської тергромади.

Крім цього, було погоджено питання щодо укладення договору оренди земельної ділянки на новий строк з АТ «Сумиобленерго» за адресою: вул. Мірошниченка, 33, строком на 10 років, категорія та функціональне призначення якої – землі промисловості, транспорту, зв’язку, енергетики, оборони та іншого призначення, під розміщеним учбовим полігоном; питання затвердження технічних документацій із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та надання у власність земельних ділянок громадянам, які знаходяться у них в користуванні для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд.

Загалом на засіданні постійної комісії депутати розглянули понад 40 питань порядку денного.

Під час засідання постійної комісії з питань законності, взаємодії з правоохоронними органами, запобігання та протидії корупції, місцевого самоврядування, регламенту, депутатської діяльності та етики, з питань майна комунальної власності затвердили 28 питань, а на розгляд сесії міської ради ініціювали 16 проєктів рішень.

Мова йшла про питання «Про виконання протокольного доручення постійної комісії відділом торгівлі, побуту та захисту прав споживачів Сумської міської ради щодо проведення перевірки магазину «Аграрник» на вул. Праці біля будинку № 26 на предмет продажу алкогольних напоїв в магазині після 23:00».

Також обговорювали питання передачі майна комунальної власності Сумської міської територіальної громади в державну власність до сфери управління Міністерства внутрішніх справ України нежитлових приміщень комунальної власності Сумської міської ТГ (вул. Миру, буд. 24, вул. Нижньо-Сироватська, буд. 54-А, вул. Римського-Корсакова, буд. 18).

Водночас була зосереджена увага на питанні «Про звернення начальника відділу з питань взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи Станіслава КОНОНЕНКА щодо виділення коштів з бюджету Сумської міської територіальної громади в сумі 720 тис. грн для в/ч 3051 НГ МВС України для побудови ізоляторів для лікування хворих військовослужбовців строкової служби, закупівлі будівельних матеріалів для покращення житлово-побутових умов особового складу, на придбання автозапчастин для проведення технічного обслуговування та ремонту автомобільної техніки, закупівлі нагрудних портативних відеокамер, закупівлі стендів, банерної продукції з метою популяризації служби в лавах НГУ», що одноголосно було підтримано.

У цілому постійна комісія опрацювала 28 питань порядку денного та прийняла по ним відповідні рішення і надала рекомендації структурним підрозділам щодо їх виконання.