005.jpg

Відбулося виїзне засідання постійної комісії з питань архітектури, містобудування, регулювання земельних відносин, природокористування та екології.

На порядок денний міські обранці затвердили одне питання щодо поновлення договору оренди земельної ділянки фізичній особі-підприємцю за адресою: вул. Засумська, 3/1 (квітковий павільйон), з урахуванням того фактору, що на даній земельній ділянці знаходиться її нерухоме майно.

Мова йшла про те, що нині залишається не вирішеною ситуація між орендарем – даною фізичною особою-підприємцем та безпосередньо громадськістю (в обличчі адміністрації школи № 12 та батьківського комітету закладу освіти).

Позаяк, правове управління зверталося до Ковпаківського районного суду міста Суми з позовною заявою щодо звільнення частини земельної ділянки, яку було самовільно захоплено. Так, у відповідності до рішення суду, орендаря зобов’язали звільнити самовільно захоплені 2,5 сотки земельної ділянки і заборонили здійснювати будівництво без згоди міської ради. Разом із тим, ця земельна ділянка відповідно до Генерального плану відноситься до зони Г-3, а саме є навчальною.

Також у ході виїзного засідання було зазначено, що є побажання мешканців та відповідне рішення міської ради від 26 вересня 2018 року № 3824-МР «Про використання земельної ділянки комунальної власності, яка перебуває в оренді у фізичної особи – підприємця, для суспільних потреб» і рішення міської ради від 12 травня 2021 року № 982-МР «Про відмову у поновленні договору оренди земельної ділянки, укладеного з фізичною особою-підприємцем, за адресою: вул. Засумська, 3/1, площею 0,0600 га». Тож, зважаючи на це, земельна ділянка має використовуватися як зона відпочинку дітей-школярів.

Заслухавши інформацію кількох сторін (представників школи № 12, забудовника та структурних підрозділів), депутати вирішили перенести розгляд питання на наступне засідання постійної комісії.