0010.jpg

Вісім ініціатив щодо розвитку громадянського суспільства представили громадські організації у рамках другого етапу конкурсного відбору.

Публічний захист конкурсних пропозицій, поданих для участі у конкурсі з визначення програм (проєктів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства (ІГС) у сфері розвитку громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надається фінансова підтримка з бюджету Сумської міської територіальної громади на 2022 рік, відбувся 26 листопада.

Свої проєкти презентували шість громадських об’єднань:

  • ГО «Медіакомпас»

«Live stories Сумської громади»

«Фейку - СТОП»

«Я управляю містом»

  • ГО «Центр освіти впродовж життя»

Конкурс відеопроєктів «Я і Суми»

  • ГО «Сумський прес-клуб»

«Уроки медіаграмотності як фактор захисту від інформаційних маніпуляцій в умовах гібридної війни»

  • БО «Сумський єврейський фонд Хесед Хаїм»

«Разом»

  • ГО «Центр громадських ініціатив «Інтелект Сумщини»

«Соціальний вимір Сумської територіальної громади»

  • Сумська міська молодіжна громадська організація «Ліцей»

«У шкурі депутата»

Представники громадських об’єднань розповіли про мету і завдання своїх ініціатив, основні заходи, цільову аудиторію, рівень кадрового та технічного забезпечення, кошторис.

Члени конкурсної комісії мали можливість задати уточнюючі запитання, висловити свої пропозиції та зауваження до проєктів, рекомендації тощо.

За результатами публічного представлення члени комісії індивідуально оцінять усі конкурсні пропозиції за низкою критеріїв за п’ятибальною шкалою. Потому буде сформовано рейтинг проєктів та після ухвалення рішення про бюджет Сумської міської територіальної громади, визначено ініціативи, які отримають наступного року фінансування на свою реалізацію.

Нагадаємо, що такий конкурс проводиться вже втретє. Обсяг фінансування на реалізації ініціатив ІГС становить 100 тис. грн. У 2019 році на конкурс було подано 12 ініціатив, у 2020 році – п’ять.