Надрукувати
Перегляди: 839

Відбулося засідання постійної комісії з питань архітектури, містобудування, регулювання земельних відносин, природокористування та екології.

Порядок денний засідання постійної комісії був затверджений із 206 питань.

Основну увагу при розгляді питань порядку денного депутати приділили питанню про надання ДП «Сумське лісове господарство» дозволу на розроблення проєктів землеустрою щодо відведення земельних ділянок для ведення лісового господарства.

Постійною комісією відмовлено Володимиру МАРТИНЕНКУ в наданні дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність за адресою: м. Суми, вул. Берегова, орієнтовною площею 0,1000 га, для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд у зв’язку з невідповідністю місця розташування земельної ділянки вимогам чинних нормативно-правових актів та містобудівній документації, а саме:

Одноголосно погоджене питання відмови Віктору КРАСНОЖОНУ в наданні дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність за адресою: м. Суми, по вул. Січова (згідно з наданим графічним матеріалом), орієнтовною площею 0,0700 га, для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) у зв’язку з невідповідністю місця розташування земельної ділянки Плану зонування території міста Суми, затвердженого рішенням Сумської міської ради від 6 березня 2013 року № 2180-МР та пункту 15.3 ДБН України Б.2.2-12:2019 «Планування та забудова територій», затверджених наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 26 квітня 2019 року № 104, оскільки земельна ділянка потрапляє на вільну територію, яка передбачена для формування вуличної мережі як проїзд з поворотним майданчиком для автотранспорту, в тому числі службового (пожежного, комунального), прокладання та розміщення необхідних підземних інженерних комунікацій та об’єктів інженерної інфраструктури, де розміщення садибної житлової забудови не передбачено.

Постійною комісією відмовлено Івану ФЕДОРЕНКУ в наданні дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність для ведення особистого селянського господарства, розташованої за межами населених пунктів, на території Сумської міської територіальної громади (Великочернеччинський старостинський округ), орієнтовною площею 2,0000 га, у зв’язку з тим, що запитувана у зверненні земельна ділянка належить на праві приватної власності іншій особі.

Депутатами погоджене питання надання Петру ЗАЇЦІ дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення у власність земельної ділянки за адресою: м. Суми, на території колишнього садівничого кооперативу «Олдиш-86», земельна ділянка № 49, орієнтовною площею до 0,0600 га для індивідуального садівництва.

Одноголосно погоджене питання затвердження проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки, змінено її цільове призначення із земель сільськогосподарського призначення «для індивідуального садівництва» на землі житлової та громадської забудови «для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка)» за адресою: м. Суми, обслуговуючий кооператив садівників «Монтажник», кадастровий номер 5910136600:07:028:0033, площею 0,0484 га, яка перебуває в приватній власності Олени ПОНОМАРЕНКО майно про реєстрацію права власності № 274754617 від 14 вересня 2021 року, реєстраційний номер об’єкта нерухомого майна – 132715759101.

Загалом на засіданні постійної комісії депутатами було розглянуто понад 50 питань порядку денного.