003.jpg

Голови депутатських францій Сумської міської ради звернулися до керівництва АТ «СМНВО-Інжиніринг» з проханням проінформувати стосовно подальших намірів щодо безоплатної передачі єдиного майнового комплексу з виробництва теплової енергії (Котельні північного промвузла) до власності територіальної громади.

Відповідний лист на ім’я генерального директора АТ «СМНВО-Інжиніринг» Почесного громадянина м. Суми Володимира ЛУК’ЯНЕНКА підписали керівники всіх фракцій Сумської міської ради VIII скликання.

У своєму зверненні обранці нагадують про ті проблеми, що впродовж кількох років мали місце у Котельні північного промвузла (КППВ) на старті опалювального сезону і не давали змогу вчасно подати споживачам теплоносій. Восени 2021 року для розв'язання проблемних питань Котельні міська рада змушена була піти на безпрецедентні кроки: депутати погодили реструктуризацію заборгованості за послуги з розподілу природного газу за договором, укладеним між АТ «Сумигаз», АТ «Сумське машинобудівне науково-виробниче об'єднання» та ТОВ «КППВ» і Договір поруки між Сумською міською радою, ТОВ «Котельня північного промислового вузла» та АТ «Оператор газорозподільної системи «Сумигаз».

Водночас міська рада звернулась до АТ «СМНВО-Інжиніринг» з проханням розглянути можливість безоплатної передачі до комунальної власності Сумської міської територіальної громади майнового комплексу з виробництва теплової енергії, яке перебуває в оренді ТОВ «Котельня північного промислового вузла», а спеціальна робоча група, до якої були запрошені представники власника об’єкту, приступила до опрацювання питання.

«Слід зазначити, що на нараді під головуванням Міністра розвитку громад та територій України, за участі голів Сумської обласної державної адміністрації, Сумської обласної ради, представників Сумської міської ради Вами було оголошено про готовність продажу Котельні за 1 грн. Враховуючи Ваш видатний внесок у розвиток міста Суми та піднесення його статусу, за що Вам було присвоєно високе звання «Почесний громадянин міста Суми», існує надія, що з Вашого боку будуть своєчасно реалізовані обіцяні заходи, внаслідок чого споживачі північної та, частково, центральної частини міста будуть забезпечені безперебійними та якісними послугами з постачання теплової енергії та постачання гарячої води», – зазначається у зверненні.

Депутати просять Володимира Лук’яненка в максимально стислі терміни інформувати Сумську міську раду стосовно подальших намірів щодо безоплатної передачі єдиного майнового комплексу з виробництва теплової енергії до комунальної власності Сумської міської територіальної громади.

Звернення