005.jpg

4 травня депутати Сумської міської ради ухвалили звернення до Міністра соціальної політики України Андрія РЕВИ щодо припинення оподаткування пенсій.


Справа у тому, що у 2016 році продовжується оподаткування пенсій на 15%. Це стосується в основному пенсіонерів, які отримують підвищені розміри пенсій, оскільки працювали у шкідливих умовах. Стосується це і громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, шахтарів та інших категорій.

Разом з тим, більшість таких громадян у період роботи втратили своє здоров’я і вимушені витрачати значні кошти на придбання ліків та на лікування, оскільки в закладах охорони здоров’я немає коштів для безоплатного лікування.

В той же час, йдеться у зверненні, багатомільйонні прибутки олігархів (дивіденди) оподатковуються в розмірі 5%. Така політика є антигуманною та є порушенням статті 22 Конституції України.

Враховуючи вищезазначене, депутати Сумської міської ради, представники профспілок, громадських організацій вимагають негайно забезпечити в установленому законодавством порядку розгляд та прийняття законопроекту фракції ВО «Батьківщина» у Верховній Раді України, реєстраційний номер 2682 від 21 квітня 2015 року, яким передбачено припинення оподаткування пенсій для частини пенсіонерів.