Надрукувати
Перегляди: 1000

Затверджено рейтинг проєктів (програм, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства у сфері розвитку громадянського суспільства, для реалізації яких надається фінансова підтримка з бюджету Сумської міської територіальної громади на 2022 рік.

Таке рішення ухвалила 3 лютого на своєму засіданні конкурсна комісія, яке провела заступник голови комісії директор Департаменту комунікацій та інформаційної політики Антоніна КОХАН.

Усього на конкурс було подано 8 проєктів від 6 громадських об’єднань.

26 листопада відбувся їх публічний захист. За підсумками представлення проєктів, члени комісії оцінили ініціативи громадських організацій, виставляючи по кожному бали від 0 до 5 за шістьма критеріями.

За результатами такого оцінювання і було сформовано рейтинг, який затвердила конкурсна комісія. Враховуючи, що дві ініціативи «Соціальний вимір Сумської територіальної громади» та «Уроки медіаграмотності як фактор захисту від інформаційних маніпуляцій в умовах гібридної війни» отримали однакову кількість балів, у рейтингу вони поділили третє місце.

Конкурсна комісія також визначила проєкти, які мають отримати фінансування з бюджету територіальної громади на свою реалізацію у 2022 році.

Беручи до уваги, що у затвердженому наприкінці січня головному кошторисі громади на це передбачено 100 тис грн, комісія запропонувала визнати переможцями три проєкти, які отримали найбільшу підтримку.

При цьому враховувалося, що ініціатива «Соціальний вимір Сумської територіальної громади», відповідно до порядку проведення конкурсу, має меншу потребу у фінансуванні, ніж ініціатива про уроки медіаграмотності.

Таким чином, переможцями стали наступні проєкти:

Остаточно перелік проєктів, які отримають фінансову підтримку з бюджету територіальної громади та обсяги такого фінансування, має ухвалити виконавчий комітет Сумської міської ради.

Нагадаємо, що у 2020 та 2021 роках були реалізовані по три ініціативи громадських організацій у рамках конкурсу.

Рейтинг проєктів