Надрукувати
Перегляди: 1223

Під час сесії міської ради депутати звернулись до сумчан із проханням не сіяти паніку у суспільстві, не піддаватися ворожій пропаганді та провокаціям.

У Зверненні, яке підтримали 24 міських обранці, йдеться про наступне: «В Україні з 2014 року триває війна, але останнім часом на кордонах нашої держави склалася дуже непроста обстановка. І наша влада, і провідні світові лідери докладають максимум зусиль для того, щоби врегулювати ситуацію політико-дипломатичним шляхом. Свідчення тому – десятки перемовин на найвищому рівні, що відбулися протягом останніх кількох тижнів. Наша держава хоче миру, наша держава хоче сісти за стіл переговорів і вести конструктивний діалог, проте Україна не готова поступатися національними інтересами чи суверенітетом. Ми, депутати Сумської міської ради, повністю підтримуємо зусилля Президента України Володимира ЗЕЛЕНСЬКОГО, вітчизняних дипломатів, а також наших захисників – Збройні Сили України».

Депутати закликали всі політичні сили до єдності, консолідації зусиль, щоб спільно протистояти тиску з боку агресора і не розхитувати політичну ситуацію всередині країни. А також звернулись до сумчан й усіх українців із закликом не сіяти паніку у суспільстві, не піддаватися ворожій пропаганді та провокаціям.

«Наш спокій допомагає владі, дипломатам і силовикам гідно виконувати свою роботу із захисту держави та українців. Вірте в нашу армію, у наших воїнів, які мають достатньо сил і засобів, а також відповідний бойовий досвід, щоб у разі потреби відстояти нашу державу. Пам'ятаймо, що в єдності – наша сила! Разом ми переможемо будь-якого ворога – і зовнішнього, і внутрішнього. Слава Україні!».

Всіх, хто має таку можливість і відповідний досвід, депутати попросили підтримати загони територіальної оборони, водночас наголосили на тому, що громадяни мають продовжувати працювати, не змінювати свій звичайний спосіб життя, – це забезпечить нормальну економічну діяльність, а отже, і можливість Збройних Сил захищати Україну так, як потрібно, і стільки, скільки потрібно.