Надрукувати
Перегляди: 1544

У ході апаратної наради міський голова Олександр ЛИСЕНКО повідомив про особистий контроль питань допомоги безробітним, виплат добробатам, роботи АЗС та надав відповідні доручення своїм заступникам.

Заступники міського голови Віра МОТРЕЧКО, Станіслав ПОЛЯКОВ та секретар міської ради Олег РЄЗНІК, які наразі відповідають за організацію та видачу гуманітарної та державної допомоги мешканцям Сумської міської територіальної громади, повинні врахувати потреби людей, які залишилися без роботи.

Видача продуктових пакунків від держави триває вже другий тиждень (цього тижня – у МЦ «Романтика»), і в першу чергу їх отримували представники соціально вразливих категорій населення. Тож варто звернути увагу на потреби безробітних – як сумчан, так і вимушено переселених осіб, які з тих чи інших обставин залишилися без постійного заробітку. Спеціально створені реєстри, списки таких людей, особливий підхід до організації роботи додадуть системності у відповіді на численні звернення тих, хто такої допомоги потребує.

Віра Мотречко та директор департаменту соціального захисту населення Тетяна МАСІК за дорученням очільника міста в рамках чинного законодавства мають переглянути порядок оформлення та виплат учасникам добровольчих формувань, аби зробити його максимально спрощеним та доступним.

Попередньо виконавчий комітет міської ради ухвалив низку важливих рішень у питаннях фінансової підтримки місцевих підрозділів ТрО та добробатів, тепер важливо оперативно і ефективно попрацювати з їх командирами та фінансистами, аби не затримувати процес нарахування і виплати коштів.

Станіслав Поляков найближчим часом опікуватиметься питаннями роботи АЗС та надання відповідної інформації міському голові. Олександр Лисенко наголосив на актуальних для всіх містян питаннях надходження пального, формування цінової політики, суттєвої різниці у вартості на бензин і дизель на різних заправках, видачі чеків та їх відповідності закупленому пальному. Адже на сьогодні виникає чимало спірних ситуацій, до вирішення яких варто залучати службу із захисту прав споживачів та правоохоронні органи.