005.jpg

Головний спеціаліст управління охорони здоров'я Наталія КІПЕНКО під час апаратної наради доповіла про роботу галузі за минулий тиждень.

Посадовець повідомила про те, що підпорядковані управлінню охорони здоров'я лікувальні заклади продовжували працювати в режимі підвищеної готовності та надавати пацієнтам усю необхідну амбулаторну та стаціонарну допомогу.

Нині в стаціонарах міських лікарень перебувають 1192 пацієнта, серед яких 98 дітей. У 29 дорослих і в однієї дитини лікарі діагностували COVID-19 (23 дорослих хворих отримують кисневу підтримку, сім осіб знаходяться на ліжках інтенсивної терапії). Ще п’ятеро сумчан, хворих на коронавірусну інфекцію, отримують медичну допомогу в КНП СОР «Медичний клінічний центр інфекційних хвороб та дерматології ім. З. Й. Красовицького» (двоє з них – у реанімаційному відділенні). 11 малюків перебувають у стаціонарі з підозрою на вищезгадану недугу.

Також проводяться щеплення всіх бажаючих від коронавірусу.

Щоденно проводиться робота щодо збору потреб лікувальних закладів у забезпеченні медикаментами та розхідними матеріалами. Ці запаси постійно поповнюються, ведеться співпраця з волонтерами, громадськими організаціями та гуманітарними штабами. Окрім того, підпорядковані управлінню заклади забезпечені паливно-мастильними матеріалами згідно з середньотижневою потребою.

Також Наталія Кіпенко проінформувала, що продовжується робота з благоустрою територій, прилеглих до лікувальних закладів, ведеться підготовка до опалювального сезону.