Надрукувати
Перегляди: 1892

Очільник громади Олександр ЛИСЕНКО взяв участь у засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, де обговорили актуальні питання цивільного захисту.

Присутні зосередили увагу на стані укриття населення та готовності закладів освіти до укриття учнів і персоналу, а також стані матеріальних резервів для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.

Представники Сумської обласної військової адміністрації доповіли про фонд захисних споруд області, їх готовність та про обсяг коштів, використаних на відновлення. Також озвучили аналіз розміщення інформації про розташування сховищ та укриттів на офіційних вебсайтах районних військових адміністрацій та органів місцевого самоврядування.

Олександр Лисенко проінформував щодо укриття населення та готовності закладів освіти Сумської міської ТГ до укриття учнів і освітян. За його словами, нині обліковується 120 захисних споруд цивільного захисту, з яких: сховища – 99, протирадіаційні укриття (ПРУ) – 21. Триває огляд підвальних приміщень будинків з метою встановлення можливості їх використання як найпростіші укриття.

«Створено комісію для перевірки наявних у закладах освіти комунальної форми власності укриттів на їх відповідність чинним стандартам, правилам та нормам. Фахівці обстежили 60 приміщень у 56 закладах освіти. За результатами роботи складено 60 актів оцінки приміщень щодо можливості їх використання для укриття населення як найпростішого укриття та отримано рекомендації ДСНС», – наголосив очільник громади.

Олександр Лисенко також повідомив, що наразі виконується ремонт 11 захисних споруд цивільного захисту комунальної форми власності, які комісією були визнані непридатними для використання за призначенням.

Суми|новини Сум|сумські новини|укрнет