001.jpg

Сумські депутати на черговій сесії ухвалили рішення щодо присвоєння звання «Почесний громадянин міста Суми» трьом містянам.

На сесії розглянули та затвердили три подання стосовно присвоєння звання «Почесний громадянин міста Суми» військовослужбовцям, які стали на захист нашої держави. Двом з них - посмертно...

«Ми вирішили присвоїти звання «Почесний громадянин міста Суми» тим містянам, які боронили й зараз захищають наше місто та державу. Ми вдячні кожному, хто віддав заради нашої країни своє життя. Тому сесія почалася з хвилини мовчання на знак вшанування загиблих захисників України», – зазначив Олександр ЛИСЕНКО.

Найвищу почесну відзнаку міста присвоїли Андрію Авраменку (посмертно) – за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі та незламність духу. Андрій Авраменко понад 25 років прослужив у Збройних силах України та Національній поліції. Був начальником штабу – першим заступником командира 15-го окремого стрілецького батальйону. Загинув у червні цього року під час обстрілу. Посмертно йому присвоїли чергове військове звання підполковника.

Сержант Євгеній Курасов, який загинув у липні 2021 року у с. Піски на Донеччині, за особисту мужність і героїзм, вірність військовій присязі та незламність духу також посмертно відзначений званням «Почесний громадянин міста Суми».  Євгеній був навідником-оператором 15-го окремого мотопіхотного батальйону «Суми» 58 ОМБ ім. Івана Виговського.

Званням «Почесний громадянин міста Суми» депутати удостоїли учасника АТО, командира 15-го окремого стрілецького батальйону, підполковника Олександра МОРДВАНЮКА. Після завершення контракту працював керівником КУ «Центр учасників бойових дій», але коли росія почала повномасштабне вторгнення, знову встав на захист України та Сум.

***

Приєднуйтеся: