Надрукувати
Перегляди: 1583

На черговій сесії сумські депутати підтримали низку важливих рішень у сфері охорони здоровя, спорту та містобудування.

Депутати ухвалили рішення щодо умов та порядку проведення ендопротезування великих суглобів (кульшових та колінних суглобів) мешканцям Сумської міської ТГ на 2022 рік. Для реалізації цієї ініціативи в бюджеті міської громади передбачені кошти в сумі 1 млн грн. Необхідність реалізації в тому, що НСЗУ не передбачає надання самих протезів для проведення оперативних втручань. Тому, згідно з цим порядком, відповідна комісія буде визначати тих, кому протези великих суглобів надаватимуться безоплатно. Потім ці люди зможуть прооперуватися і отримати відповідну реабілітацію.

Також проголосували за внесення змін до рішення Сумської міської ради від 27 лютого 2019 року № 4724-МР «Про затвердження положень про порядок призначення стипендій міського голови провідним спортсменам та заснування персональної премії міського голови кращим тренерам міста Суми». Стипендії надаватимуться провідним спортсменам віком від 10 до 28 років у трьох вікових категоріях по 10 у кожній. Крім того, за пропозицією міського голови, стипендії та премії відтепер призначатимуться Сумською міською радою.

На сесії ухвалили рішення й щодо присвоєння назви бульвару у мікрорайоні «Еспланада». Тож тепер  у Сумах  є бульвар Лівобережний.

Нагадаємо, що з 10 грудня 2021 року по 17 лютого 2022 року тривало громадське обговорення стосовно присвоєння назви (найменування) бульвару Лівобережний (район мікрорайону «Еспланада»). Пропозиція була підтримана громадянами, які мають житло у даному мікрорайоні, а також забудовником – ПАТ «Сумбуд».

***

Приєднуйтеся: