006.jpg

Очільник Сумської міської ТГ Олександр ЛИСЕНКО розповів про найважливіші пріоритети бюджету громади на наступний рік.

Серед таких посадовець визначив насамперед безпеку та оборону.

«Підтримка захисників обов’язково буде, адже від цього залежить безпека сумчан. Ми й надалі будемо утримувати добровольчі формування, допомагати Збройним Силам України. Будемо облаштовувати позиції, сприяти військовим у вдосконаленні їхньої майстерності. У напрямку безпеки продовжимо приводити до ладу захисні споруди», – зазначив Олександр Лисенко.

Серед пріоритетних напрямків фінансування в наступному році він назвав і соціальний захист сумчан: як цивільного населення, так і військовиків і всіх тих, хто боронить громаду та державу від ворога. «Соціальна підтримка буде залишена на тому ж рівні. Всі, хто потребує такої, її отримає. Всі пільги та всі виплати будуть збережені – це я можу гарантувати та впевнений, що депутати також це підтримають», – сказав очільник громади.

Також, за його словами, не зменшуватимуть видатки на медицину та освіту. Виходячи з можливостей бюджету, плануватимуть найнеобхідніші роботи з благоустрою. Щодо масштабних проєктів, до їх реалізації повернуться після Перемоги.

«На сьогодні головне – життєзабезпечення громади. Підтримка бізнесу також буде. Вже є рішення про відповідні пільги по сплаті за землю, оренду комунального майна, адже від роботи цієї сфери залежить наповнення бюджету, існування громади, комфотрне проживання в ній, підтримка кожного громадянина, – повідомив Олександр Лисенко. – Будемо стежити за ситуацією. Маємо надію, що вона змінюватиметься, як і зараз, на нашу користь. Сподіваємося лише на Перемогу, щоб вона настала якомога швидше і вже потім плануватимемо більше робіт із благоустрою, великі будівництва».