Надрукувати
Перегляди: 2060

Депутати міської ради ухвалили рішення «Про зміну назв (перейменування) топонімів у Сумській міській територіальній громаді».

У переліку – 211 дерусифікованих назв вулиць, провулків, проїздів у Сумах і старостинських округах.

Як повідомила заступник директора департаменту комунікацій та інформаційної політики Олена ДЯГОВЕЦЬ, це консолідована позиція депутатів, громадськості та робочої групи.

Секретар міської ради Олег РЄЗНІК передав побажання військових, щоб рішення набуло чинності на наступний день після завершення воєнного стану. Його колеги з цим погодилися.

Загалом проєкт рішення підтримали одноголосно 25 голосами.

«Ми зняли з розгляду два пункти: щодо перейменування вул. Ковпака і вул. Кожедуба, бо по них є петиція і думка депутатів щодо залишення назв без змін. Решта були проголосовані, – зазначив очільник громади Олександр ЛИСЕНКО. – Я вважаю, що ми зробили правильно, врахувавши думку жителів, громадських організацій, краєзнавців, учених, всіх активних людей, хто виходив із пропозиціями щодо дерусифікації. Ми змінили назви, що пов’язували нас з минулим. Думаю, що ті назви, які ми сьогодні проголосували, пов’язані з нашими перемогами, нашими героями, – це наше майбутнє».