Надрукувати
Перегляди: 750

Відбулося два засідання постійної комісії з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету, фінансів, розвитку підприємництва, торгівлі та послуг, регуляторної політики.

Під час засідання 25 листопада, на якому були присутні очільник громади Олександр ЛИСЕНКО та його заступники, керівники структурних підрозділів міської ради, голови депутатських фракцій та інші депутати, особливу увагу приділили розгляду проєкту рішення міської ради «Про бюджет Сумської міської територіальної громади на 2023 рік».

Директор департаменту фінансів, економіки та інвестицій Світлана ЛИПОВА проінформувала присутніх щодо показників бюджету Сумської міської територіальної громади на наступний рік і надала детальну інформацію щодо видатків бюджету на 2023 рік по кожному головному розпоряднику бюджетних коштів. Після обговорення члени постійної комісії вирішили перенести розгляд даного питання на наступне засідання для більш детального вивчення.

Також члени постійно комісії підтримали проєкт рішення міської ради «Про внесення змін до рішення Сумської міської ради від 26 січня 2022 року № 2704 – МР «Про бюджет Сумської міської територіальної громади на 2022 рік» (зі змінами)», з пропозицією виконавчого комітету та постійної комісії та розглянули інші питання.

На наступному засіданні, яке відбулося 29 листопада і також проходило в розширеному складі, комісія одноголосно підтримала проєкти рішень міської ради «Про бюджет Сумської міської територіальної громади на 2023 рік» та «Про Програму економічного і соціального розвитку Сумської міської територіальної громади на 2023 рік». Додатково до проєкту рішення «Про бюджет Сумської міської територіальної громади на 2023 рік» було підтримано низку пропозицій.

Окрім цього, члени постійної комісії підтримали зміни до проєкту рішення міської ради «Про внесення змін до рішення Сумської міської ради від 26 січня 2022 року № 2704 – МР «Про бюджет Сумської міської територіальної громади на 2022 рік» (зі змінами)» щодо перерозподілу бюджетних призначень.